Economia 22/10/2019

Tècnics espanyols i andorrans tracten els avenços per a l’operativitat de l’aeroport d’Andorra-la Seu

Els representants d'AESA i Enaire presenten la maniobra d'aproximació dissenyada per a la infraestructura

Agència Ana
1 min
L'aeroport d'Andorra-la Seu. / ARXIU

Andorra la VellaTècnics dels departaments d'Economia del ministeri de Presidència, Economia i Empresa i del ministeri d'Afers Exteriors així com representants de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria espanyola (AESA), de l'entintat gestora de serveis de navegació aèria Enaire i del ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espanyols, s'han trobat aquest dimarts per fer el punt sobre els avenços en l'operativitat de l'aeroport d'Andorra-la Seu. En la trobada també ha estat present l'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros. La delegació espanyola ha anunciat que en les darreres setmanes, en aquesta infraestructura aeroportuària, s’han dut a terme proves de vol amb resultats satisfactoris i han exposat els pròxims passos tècnics i administratius a seguir fins a l’aprovació definitiva de l’operativitat dels vols amb GPS, que es preveu per al pròxim mes d’abril.

Els representants d'AESA i Enaire han presentat la maniobra d'aproximació dissenyada per a l'aeroport d'Andorra-la Seu, un aeroport complex per l'orografia del territori. També han informat la delegació andorrana que el mes de setembre es van dur a terme diferents proves de validació del disseny de vol que van concloure de manera satisfactòria. De la mateixa manera, han exposat els següents passos a seguir fins que l’aeroport permeti acollir vols amb GPS, que es preveu per al mes d’abril del 2020.

Així, els tècnics espanyols han afirmat que s’està seguint la planificació anunciada pel ministre de Foment espanyol, José Luis Ábalos, el mes de juny, durant la seva participació en la Trobada Empresarial al Pirineu. Per la seva part, la delegació andorrana ha agraït els esforços esmerçats per AESA i Enaire en aquest projecte.

stats