Economia 06/06/2019

La 30a Trobada Empresarial al Pirineu se centra en aportar valor a les empreses i seduir les noves generacions

Jover i Batalla confirmen que aprofitaran per parlar amb Ábalos sobre l'aeroport

M. Pérez
3 min
El president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, durant el parlament de benvinguda. / M. P. (ANA)

La Seu d'UrgellAportar valor als empresaris, directius i també a la societat. Sota aquesta premissa s'ha inaugurat aquest dijous la 30a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu, un esdeveniment que s'ha celebrat a la sala Sant Domènech de la capital alturgellenca i que ha aplegat una gran quantitat de personalitats del país veí, però també de dins de les fronteres andorranes. L'acte de rebuda, previst per a primera hora de la tarda, ha estat conduït pel president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, que ha definit els tres grans objectius que es marca l'esdeveniment: "Continuar sent capaços d'aportar valor", atreure a les noves generacions empresarials per tal d'arribar a ser l'aparador de la gran, mitjana i petita empresa, així com empreses de nova creació, i convertir cada edició "en una gran experiència". Per la seva banda, l'alcalde en funcions de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha recordat que aquest és l'onzè any que la Seu acull aquest esdeveniment i ha reivindicat que aquest territori "és un bon lloc per fer la trobada però també per a fer empresa".

Batalla no s'ha oblidat d'Andorra durant el seu parlament. "És un clar exemple que al Pirineu hi pot haver indrets on hi hagi emprenedoria i potència econòmica", i sense cap mena de dubte, ha reforçat la idea de continuar amb les sinergies que ja existeixen entre el Pirineu català i el Principat, ja que "ens pot servir de mirall en aquesta vocació que el Pirineu tingui més ofertes empresarials". En l'esdeveniment tampoc hi ha faltat el ministre de Finances, Eric Jover que, acompanyat per la síndica i subsíndica general, Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila, ha refermat la "voluntat d'aprofundir les relacions que ens enforteixen al Pirineu i buscar aquests punts que ens ajudin a tirar endavant". A més, ha felicitat els organitzadors perquè 30 edicions "comença a ser un número important".

Tot just han finalitzat les presentacions, s'ha donat pas a la primera de les conferències que se celebraran al llarg de la trobada. Sota el nom 'Robots, intel·ligència artificial i automatització. Què passarà amb la meva feina?' a càrrec de l'exdirectora de Google Amèrica, Olga San Jacinto, s'han relatat els avançaments tecnològics que avui en dia pateix la societat i els que estan per venir. En aquest sentit, la ponent ha instat els assistents a afrontar els reptes que plantegen les noves tecnologies, un fet que ha definit com la 4a revolució digital després de l'aparició de l'ordinador, les xarxes socials i la inclusió d'internet als 'smartphones'. Per tant, tot i que ha confirmat que amb aquesta revolució es pronostica que desapareixeran al voltant del 19% de les feines que coneixem avui en dia, n'apareixeran un 24% de noves i, per tant, "hem d'aprofitar-nos molt de la tecnologia".

La jornada d'aquest dijous ha finalitzat amb la taula rodona 'Experiències empresarials d'èxit amb clau lleidatana' i la conferència 'El poder positiu del canvi'. Tot i això, el plat fort està previst per aquest divendres, que serà quan el president de la Generalitat, Quim Torra, i el ministre de Foment en funcions del govern d'Espanya, José Luis Ábalos, prendran part de l'esdeveniment.

Què passa amb l'aeroport?

En aquest sentit, Jover ha destacat que el Govern està interessat en què l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell "tiri endavant", ja que "seria una infraestructura que ens aniria molt bé per revitalitzar Andorra i la Seu encara més". En aquest sentit, ha recordat que aquest divendres tindran l'oportunitat "de posar sobre la taula aquest dossier" amb Àbalos. En la mateixa línia han anat les paraules de Batalla pel que fa a aquesta qüestió, reiterant que "és una oportunitat per al territori i cal fer un pas endavant des del punt de vista del GPS" i, per tant, "ara tota la responsabilitat recau en el govern espanyol".

stats