Economia 10/06/2020

La UHA assegura que hi ha treballadors d'empreses sense deutes amb l'administració que encara no han cobrat els ERTOs

Reclamen que es resolguin les incidències i que l'executiu rectifiqui les seves declaracions

ARA Andorra
2 min
Dos turistes en un hotel del Principat. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa Unió Hotelera d'Andorra (UHA) mostra el seu desacord amb les declaracions d'aquest dimarts del cap de Govern, Xavier Espot, sobre els pagaments de les suspensions temporals dels contractes de treball, quan va assegurar que els únics que no havien cobrat els ERTOs eren les empreses que tenen deutes amb l'administració i, per tant, els seus treballadors no se'n poden beneficiar. A través d'un comunicat emès aquest dimecres, la UHA explica que coneixen casos d'empreses que no tenen cap deute amb l'administració avui dia i els seus treballadors continuen sense cobrar.

A més, afegeixen que fa dies que intenten esbrinar-ne els motius i de moment no han rebut cap resposta. Per tant, des de la UHA declaren que aquesta situació i les declaracions del cap de Govern provoquen que els treballadors que no han cobrat reclamin directament a les empreses. Per tant, finalment demanen que es resolguin totes les incidències que no tenen relació amb deutes envers l'administració perquè els treballadors puguin cobrar i també que es rectifiquin les declaracions d'aquest dimarts per part del cap de Govern.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha reconegut en la roda de premsa posterior al consell de ministres que no totes les empreses que no han rebut encara el pagament dels ERTOs és perquè tinguin deutes amb l'administració, ja que també hi ha el cas d'aquelles que han comès algun error amb les dades dels seus treballadors, motiu pel qual encara no s'ha pogut fer l'escaient tramitació del pagament.

El PS també demana informació sobre els impagaments

Des del partit socialdemòcrata també han sol·licitat al Govern informació sobre els ERTOs. En primer lloc, la consellera general del PS, Judith Salazar, ha preguntat quantes sol·licituds de suspensió del contracte de treball o de reducció de la jornada laboral s'han registrat al departament de Treball i quantes s'han denegat i per quins motius. Pel que fa a l'impagament de la prestació, Salazar demana quants treballadors en resulten afectats. D'altra banda, des del PS també volen saber els recursos humans i materials que el Govern ha destinat al departament de Treball per tal de gestionar la feina sobrevinguda de la gestió de les prestacions previstes per a contrarestar els efectes de la Covid-19. La voluntat és "ampliar els detalls del que passa amb aquells treballadors que no han pogut percebre la part de la prestació que li correspon al Govern", ha comentat Salazar.

stats