Economia 20/11/2019

Els clients de Vall Banc ja tenen a disposició els actius traspassats de Credit Suisse

Des de l'entitat consideren el traspàs definitiu com l’últim pas per recuperar la normalitat operativa

ARA Andorra
2 min
Seu central de vall Banc, a Escaldes-Engordany. / ANA

Andorra la VellaEls clients de Vall Banc que tenien posicions en renda variable custodiades a Credit Suisse ja poden iniciar l’operativa contactant als gestors de l’entitat. Així ho ha indicat Vall Banc aquest dimecres, pocs dies després de l’inici del traspàs. Complementàriament s’han iniciat els tràmits necessaris per aconseguir l’aixecament de les suspensions existents sobre les ordres de subscripció i reemborsament d’algun fons gestionat per Vall Banc Fons, tal com indiquen des de l'entitat. Vall Banc considera el traspàs definitiu com l’últim pas per recuperar la normalitat operativa i es mostra satisfet per poder normalitzar la situació financera dels clients a l’entitat.

Vall Banc ha iniciat el procés de normalització de l’operativa amb els clients, informant-los de la nova situació, recordant-los la necessitat d’actualitzar la documentació relativa al compte, i oferint-los diverses alternatives de gestió. Per tal de donar un servei més àgil, l’entitat ha habilitat nous espais per assegurar la confortabilitat dels clients i ha reforçat les àrees clau per a l’atenció a l’usuari.

Tal com indiquen des de l'entitat, els responsables afronten aquesta etapa "amb confiança, ja que finalment permet oferir un servei complet als clients que es podran beneficiar de les aliances internacionals, inversions úniques i un equip preparat per oferir les millors solucions a cada persona".

Resposta del Govern

El ministre portaveu, Eric Jover, ha manifestat aquest dimecres, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, que aquesta és una notícia per la qual "ens hem de felicitar". Així doncs, a partir d'ara els propietaris podran "operar amb aquests actius i agafar les decisions que creguin convenients".

Tot i això, Jover ha recordat que aquest fet "no tanca els processos que tenim engegats perquè hi ha una part de la resolució de l'afer BPA que està fortament judicialitzada" i, per tant, s'ha d'esperar que la situació es vagi "concretant". Per finalitzar, el ministre portaveu ha informat que l'import retornat a Andorra se situa al voltant dels 600 milions d'euros.

stats