Economia 30/07/2019

Vall Banc afronta el desbloqueig de Credit Suisse amb "confiança i una elevada solvència"

L'entitat detalla que atendrà els clients de forma personalitzada

Agència Ana
1 min
Les noves instal·lacions de Vall Banc. / VALL BANC

Andorra la VellaVall Banc assegura en un comunicat que ha estat treballant, "des del primer minut", en els preparatius necessaris per facilitar el procés de traspàs dels actius allotjats a Credit Suisse. Un cop emesa la resolució dels tribunals suïssos que habilitava l'AREB a reclamar a Credit Suisse la posició que BPA hi ostenta en actius, s'han iniciat els treballs preparatoris, liderats per l’AREB i acordats entre ambdues institucions, per recuperar les seves posicions i facilitar que els clients puguin accedir als seus actius el més aviat possible.

L'entitat en mans de JC Flowers assenyala que, malgrat que Vall Banc hagi d'esperar a la resolució d'aquest període per poder gestionar amb tot el seu potencial els actius i per normalitzar la situació dels seus clients, "l'entitat està realitzant les gestions internes necessàries per al traspàs". En aquest sentit, els tècnics de l'entitat i de l’AREB estan treballant en la revisió de la documentació, l'automatització dels processos i la coordinació interna per anticipar-se al desbloqueig de les posicions dels clients, "als que s’atendrà de forma personalitzada".

L'entitat indica que afronta el traspàs "amb total confiança". En aquest sentit, destaca la ràtio de solvència del banc, consolidada en un 28,61% (la solvència en la nova normativa andorrana homologable a l'europea se situa en 23,30%, una ràtio superior a la mitjana de bancs europeus) i la de liquiditat, que en l'últim exercici s'ha incrementat fins al 59,65% A més, disposa del servei únic de Wealth Managment que dona suport als seus clients a cada pas del camí. Per fer-ho, compta amb aliances internacionals, inversions úniques i un equip preparat per oferir les millors solucions per a tots els clients.

stats