Economia 01/08/2021

Les vendes a les grans superfícies creixen més d'un 80% durant el mes de maig

ANA
1 min
Secció de fruiteria d'una gran superfície comercial.

Andorra la VellaL'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del 80,8%, a preus corrents, el mes de maig del 2021 respecte al maig de l'any anterior. Si es comparen les dades respecte al maig de l'any 2019 abans de la pandèmia, la variació és del 20,2% per aquest període, segons informa el departament d'Estadística.

Pel que fa al desglossament de l'índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta un 21,0% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) creix un 256,3% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sobre de la xifra d'Espanya (+50,9%) i de la de França (+5,2%).

Pel que fa a l'índex de vendes a preus constants (descomptant l'efecte dels preus), augmenta un 79,9% el maig del 2021 en comparació amb el període homòleg de l'any anterior. Les vendes de productes alimentaris augmenten un 20,3% i les vendes de la resta de productes creixen un 254,7%. Per tant, la dinàmica dels índexs a preus constants segueix la mateixa tendència de la dels preus corrents.

D'altra banda, l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials el maig del 2021 també creix un 2,8% respecte al mateix mes de l'any anterior. Des d'Estadística informen que per aquest mes de maig, cap dels treballadors dels establiments enquestats estan en reducció de jornada laboral ni en suspensió temporal del contracte de treball. D'aquests, prop del 64% són dones, respecte del 36% d'homes, i més del 90% disposa de contractes a jornada completa.

stats