Economia 30/06/2022

Les vendes de les grans superfícies creixen prop d'un 30% a l'abril

També augmenta lleugerament l'ocupació que depèn d'aquests establiments

ANA
1 min
Secció de fruiteria d'una gran superfície comercial.

Andorra la VellaL'índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació positiva del 29,7%, a preus corrents, el mes d'abril del 2022 respecte de l'abril de l'any anterior, tal com publica aquest dijous el departament d'Estadística. Pel que fa al desglossament de l'índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris augmenta un 18,0% i, la venda de la resta de productes (no alimentaris) creix un 43,7% en comparació amb el mateix període de l'any anterior. Aquesta variació general anual se situa per sobre de la xifra d'Espanya (+17,2%) i de la de França (+8,7%).

Pel que fa a les variacions intermensuals, l'índex general corresponent l'abril del 2022 experimenta un increment de l'1,1% respecte del març del 2022, tenint en compte que es tracta de les dades originals i que no descompten factors estacionals ni els efectes de calendari.

Quant a l'índex de vendes a preus constants, és a dir, un cop eliminat l'efecte dels preus, augmenta el 24,1% l'abril del 2022 en comparació amb el període homòleg de l'any anterior. Concretament, les vendes de productes alimentaris augmenten un 10,8% i les vendes de la resta de productes creixen un 38,9%.

D'altra banda, l'evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials l'abril del 2022 creix un 2,7% respecte al mateix mes de l'any anterior i disminueix un 1,2% respecte a l'enregistrat el març del 2022. Per sexe, més del 65% són dones i més del 93% disposa de contractes a jornada completa.

stats