Economia 23/09/2019

Els visitants cauen un 1,5% durant el mes d'agost

L'entrada de vehicles també experimenta un descens

Agència Ana
2 min
Dues turistes a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl mes d’agost s’ha tancat amb una arribada al país d’1.070.270 visitants, dels quals 678.280 són excursionistes (63,4%) mentre que 391.990 són turistes (36,6%). Cal destacar que respecte al mes d’agost de l’any passat, el nombre de visitants ha disminuït un 1,5%. El nombre de turistes ha augmentat un 2,0%, mentre que el nombre d’excursionistes disminueix un 3,4%, segons les dades fetes públiques aquest dilluns pel departament d’Estadística del Govern.

Per país de residència, els visitants que experimenten una major davallada són els espanyols, amb una caiguda del 4,3%. En canvi els visitants d’altres procedències presenten una variació positiva d’un 3,7% i els francesos d’un 0,3%.

Pel que fa a les dades acumulades durant els darrers dotze mesos, els visitants han disminuït un 0,8%. Quant als turistes, augmenten un 0,4% mentre que els excursionistes presenten una variació negativa de l’1,5%. Des d’Estadística concreten que des de principis d’any, els visitants disminueixen un 2,1% respecte al mateix període de l’any anterior. Els turistes presenten un augment d’un 0,9%, mentre que els excursionistes disminueixen un 3,9% en relació al mateix període de l’any anterior.

Cal afegir que el visitant que ha vingut aquest mes d’agost al país ha viatjat de manera majoritària (64%) amb la família, front un 24% que ho ha fet amb la parella. Pel que fa al motiu de la visita, un 47% va respondre que les compres. Si es diferencia entre turistes i excursionistes, tenim que la majoria dels turistes (34%) han dit que el motiu era la natura, i els excursionistes, en un 74%, les compres. La pernoctació mitjana s’ha situat en 2,8 nits i un 82% ha fet nit en hotels, aparthotels o apartaments turístics. D’entre els allotjaments, la categoria més escollida és la de quatre estrelles, amb un 37%. Cal afegir, a més, que un 26% d’aquestes pernoctacions han estat a Andorra la Vella.

Entrada de vehicles

D’altra banda, Estadística ha fet públiques aquest dilluns, també, les dades de l’entrada de vehicles durant el mes d’agost. Han estat 462.368, fet que suposa una variació percentual negativa respecte al mes d'agost de l’any anterior del 3,2%. El total de turismes presenta un decrement del 3,1% i el de vehicles pesants del 8,3%.

Els turismes provinents d’Espanya han tingut una variació percentual negativa del 5,4% mentre que, pels que arribaven de França, la variació ha estat d’un 0,0%. Pel que fa als vehicles pesants, hi ha hagut una variació percentual negativa del 10,2% per la frontera hispanoandorrana. Pel que fa a la frontera francoandorrana, la variació ha estat positiva en un 3,2%.

El nombre de vehicles que han entrat al país durant els darrers dotze mesos ha estat de 4.198.533, fet que representa una variació del -1,1% respecte al mateix període anterior, en què van entrar 4.243.089 vehicles. Els que ho han fet per la frontera hispanoandorrana han disminuït en 67.318 unitats, un 2,4% respecte al mateix període de l’any passat, mentre que els que han entrat per la frontera francoandorrana han augmentat un 1,6%.

De gener a agost, respecte al mateix període del 2018, s’ha produït un decrement del 3,0% en el nombre de vehicles, explicat per una reducció del 2,7% dels provinents d’Espanya i un decreixement del 3,7% dels provinents de França.

stats