Microsites Fets i gent 03/11/2021

La 12ª major fortuna catalana resideix a Andorra

ARA Andorra
1 min
Forbes

Andorra la VellaLa 12ª major fortuna catalana té un capital acumulat de 750 milions d'euros, segons la llista que publica periòdicament de revista Forbes que correspon al 2021. És la catalana Carmen Cervera, col·leccionista d'art. La vídua del baró Heinrich Hans August Thyssen-Bornemisza de Kaszó posseeix una gran col·lecció de quadres que exposa, majoritàriament, al museu nacional Thyssen-Bornemisza de Madrid. La baronessa també té un equipament a Andorra, que gestiona el seu nebot, Guillermo Cervera, on exposa col·leccions temporals.

La revista Forbes ha publicat aquest dimarts les 100 majors fortunes espanyoles, la majoria concentrades a Madrid. El primer lloc, però, l'ocupa, des de fa anys, un gallec, el propietari del grup Inditex, Amancio Ortega, amb una fortuna de 67.000 milions d'euros. La seva filla, Sandra Ortega, acumula 6.300 milions. Algunes de les fortunes de la capital espanyola són les de Rafel del Pino i Calvo-Sotelo, tercera riquesa d'Espanya amb 3.800 milions o Florentino Pérez, president de la constructora ACS i del Reial Madrid, qui té 1.700 milions. A Catalunya, la major fortuna és Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola Europacific Partners, amb 1.900 milions d'euros. La segona riquesa més gran acumulada per un català correspon a Isak Andic, propietari de la cadena tèxtil de moda Mango, amb 1.600 milions.

La fortuna més gran, segons Forbes, al món és la de Jeff Bezon, fundador d'Amazon, qui acumula 177 bilions de dòlars. El segon és el fundador de Tesla, Elon Musk. La tercera fortuna resideix a França i pertany a Bernard Arnault & familia... seguits de Bill Gates, Mark Zuckerberg i Warren Buffett.

Carmen Cervera, aquest divendres a l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols
stats