Microsites Fets i gent 28/11/2022

Arriba la fi del mode avió: Europa permetrà l'ús del 5G a bord

La UE obre la porta a l'ús del 5G als avions, el que suposa la mort d'aquesta funcionalitat

ARA Andorra
1 min
Avió

Andorra la VellaLa Unió Europea ha decidit posar fi a la utilització obligatòria del mode avió per a abraçar l'ús de les connexions mòbils quan estem a bord.

No es tracta tant que ja no és perillós per als sistemes d'aviònica, si és que amb els sistemes moderns alguna vegada ho va ser, sinó que la innovació i la millora de les xarxes obren la porta a l'ús de xarxes mòbil també en el cel. Atès que la qüestió aviònica fa temps que està fora del debat.

La Unió Europea ha anunciat que les aerolínies podran proporcionar 5G en els seus avions, juntament amb les generacions anteriors de tecnologia mòbil (4G, 3G), ja que la Comissió ha actualitzat les especificacions de l'espectre per a les comunicacions mòbils a bord dels avions, designant unes certes freqüències per a la tecnologia 5G en vol.

Aquest canvi suposa la mort del mode avió, en tant que els passatgers podran connectar-se a xarxes mòbils dins de l'avió, a més de les connexions Wi-Fi que ofereixen les aerolínies en alguns dels trajectes.

stats