Microsites Fets i gent 21/08/2022

Un avió passa de llarg el seu destí a Etiòpia perquè els dos pilots s'adormen

Després dels fets, l'aerolínia ha informat que la tripulació d'aquest vol ha estat apartada de futures operacions

ARA Andorra
1 min
Avió d'Ethiopian Airlines

Andorra la VellaLa tripulació d'un vol comercial d'Ethiopian Airlines es troba suspesa a l'espera d'una recerca després que els seus dos pilots es quedessin adormits i es passessin de llarg l'aterratge en l'aeroport de destinació.

Segons informa el mitjà especialitzat Aviation Herald i recull la BBC, l'incident va ocórrer el passat 15 d'agost a bord d'un Boeing 737-800 de l'aerolínia Ethiopian Airlines, que realitzava la ruta entre Khartum (Sudan) i Addis Abeba (Etiòpia).

L'avió, amb capacitat per a 154 passatgers, volava en pilot automàtic a 11.000 metres d'altura (37.000 peus) quan tots dos pilots es van adormir, i l'aeronau va continuar més enllà del punt en què havia d'iniciar el descens per a aterrar en l'Aeroport Internacional Addis Abeba Bole.

Els controladors del trànsit aeri tampoc van aconseguir comunicar-se a temps amb la tripulació malgrat haver realitzat diversos intents de contacte. Les alarmes van saltar quan l'avió es va passar de llarg la pista d'aterratge i va continuar volant en ruta.

No obstant això, la companyia Ethiopian Airlines ha assegurat en un comunicat que "el vol va aterrar més tard de manera segura després que es va restablir la comunicació". Després dels fets, l'aerolínia ha informat que la tripulació d'aquest vol ha estat apartada de futures operacions, en espera d'una recerca més completa sobre el succés.

stats