Microsites Fets i gent 08/03/2024

Mor Akira Toriyama, autor de Bola de Drac

A causa d'un vessament cerebral als 68 anys

Joel Picón
2 min
Collage de l'autor Akira Toriyama i el protagonista de la seva obra Goku

Andorra la VellaEl dibuixant japonès del conegut manga Bola de Drac, Akira Toriyama, va morir el passat 1 de març als 68 anys a causa d'un vessament cerebral agut, segons ha comunicat aquest divendres el seu estudi Bird Studio a través de xarxes socials.

"Lamentem enormement informar que el creador de manga Akira Toriyama va morir l'1 de març a causa d'un hematoma subdural", ha detallat l'estudi. "Sentim molt que encara tenia diversos treballs a mitges que portava amb gran entusiasme. També, tenia moltes més coses per aconseguir", ha afegit.

Bird Studio ha explicat que el funeral de l'autor ja s'ha celebrat en la més estricta intimitat familiar i ha demanat al públic abstenir-se d'enviar flors o altres ofrenes de condolences, "seguint els seus desitjos de tranquil·litat".

"Ens va fer somiar amb poder anar als seus universos", ha expressat Bird Studio en el seu comunicat. Sens dubte, Akira Toriyama serà recordat com un dels grans mestres del manga i una icona de la cultura popular del segle XX.

Estat actual del manga

El manga de Bola de Drac va finalitzar el 1995 amb 519 capítols recopilats en 42 volums. La història es divideix en dues grans sagues: Bola de Drac i Bola de Drac Z.

Actualment, s'està publicant una nova sèrie anomenada Bola de Drac Super, que continua la història de Bola de Drac Z. Aquesta sèrie es publica a la revista V-Jump de Shueisha i fins a la data té 88 capítols recopilats en 18 volums.

En Bola de Drac Super, Goku i Vegeta s'enfronten a nous enemics com Beerus, Champa i Jiren, i descobreixen nous nivells de poder. La sèrie també explora el passat dels saiyajin i la història de l'univers.

El manga de Bola de Drac Super es troba en un punt àlgid de la història, amb Goku i Vegeta lluitant contra un enemic de gran poder anomenat Gas. El futur de la Terra i de l'univers està en joc.

stats