Microsites Fets i gent 14/04/2022

La plaça de l’església es queda sense arbre

Punt de trobada de moltes generacions, l’avet que hi havia davant de Sant Esteve desapareix definitivament

ARA Andorra
1 min
IMG 5039

L’estiu de l’any passat operaris del comú tallaven l’emblemàtic arbre que, des de feia dècades, hi havia davant de l’església de Sant Esteve. La tala de l’avet es va fer degut a l’estat en que es trobava, ja que estava malalt i la seva feblesa podia haver provocat algun incident en cas de ventada o temporal.

Un cop tallat, en un primer moment s’hi va deixar la soca, que es va guarnir amb flors, i el parterre. A la tardor un avet artificial va substituir el tros de tronc que quedava de l’original. Fins fa unes setmanes, quan es va retirar l’estructura artificial unificant la zona amb al mateix paviment que hi ha a tota la plaça Príncep Benlloch.    

Els treballs per fases per substituir l’emblemàtic arbre ha fet que la seva desaparició hagi passat pràcticament desapercebuda. Alguns nostàlgics asseguren que el troben a faltar, sobretot perquè era i havia estat punt de trobada de diverses generacions. La possibilitat de plantar-ne un de nou, almenys de moment, s’ha descartat. L’espai ha quedat més net, ample, endreçat i lluminós, expliquen fonts comunals.

stats