Microsites  /  Fets i gent 31/10/2020

Primers títols en català a Disney+: 'Frozen 2' i 'Espies disfressats'

Disney ha estrenat una vintena de pel·lícules doblades des del 2013

Ara
1 min
'Frozen 2' va ser un dels èxits l'any passat de la factoria Disney

'Espies disfressats' i 'Frozen 2' són les primeres pel·lícules que la plataforma de reproducció en línia Disney+ ofereix en català. La companyia incorpora l'idioma amb dos títols emblemàtics estrenats als cinemes al final del 2019, doblades al català amb el suport de Política Lingüística. La companyia treballa per incorporar més títols en català. En una primera etapa, la versió en català està disponible a la secció Extres de la pel·lícula, ja que es tracta de l’opció més ràpida d’implementar tecnològicament.

'Espies disfressats' és una comèdia animada d’aventures ambientada en el món de l’espionatge internacional, dirigida per Troy Quane i Nick Bruno. 'Frozen 2' és la segona part de 'Frozen', guanyadora de l'Oscar l'any 2013, la pel·lícula amb més recaptació de taquilla de la història. Des del 2013, Disney ha estrenat 21 pel·lícules doblades al català amb el suport de la Generalitat.

El català té una presència migrada a les plataformes, tot i l'esforç que es fa des de la Generalitat per doblar títols als cinemes. Sovint, els títols que s'han pogut estrenar en català a les sales arriben a les plataformes sense aquesta versió, tot i que la Generalitat i TV3 ofereixen aquest doblatge sense cost afegit.

stats