Microsites Fets i gent 21/01/2022

Rectifiquen una 'fake news' que situava Ada Colau a l'Hermitage

ARA Andorra
1 min
Fotomuntatge de la 'fake new'.

Andorra la VellaUn diari digital anomenat ‘Metròpoli Abierta’, del mateix grup que un altre més conegut, ‘Crònica Global’, ha hagut de rectificar i demanar disculpes per una notícia que va publicar dijous, 20 de gener, i que situava Ada Colau de cap de setmana a l’hotel Hermitage d’Andorra. Segons la informació, signada pel director adjunt de la publicació, l’alcaldessa de Barcelona havia passat un cap de setmana al luxós establiment de Soldeu. El text s’acompanya d’un fotomuntatge de la dirigent catalana davant les portes de l’hotel, i afegeix que el preu per nit és de 800 euros.

 

El mateix dijous, Colau va desmentir la informació i va respondre que “mai” ha estat a l’establiment esmentat. Alhora, diversos usuaris de les xarxes socials difonien captures de publicacions fetes per l’alcaldessa des dels seus perfils personals que la mostraven, el cap de setmana que se suposava que estava a l’Hermitatge, a la platja.

 

L’endemà, el digital publicava un altre article amb el següent titular: “Metrópoli es va equivocar i demana disculpes als seus lectors i a l’alcaldessa”. Argumenten que “el procés de verificació que s’utilitza abans de cada publicació va fallar”. El digital, que té més d’11.000 seguidors a les xarxes socials, no ha esborrat els missatges que va difondre amb la ‘fake news’ i tampoc ha eliminat l'article.

stats