Microsites Fets i gent 29/11/2022

Un temple tailandès, sense monjos per donar tots positiu en drogues

En els últims anys han sorgit polèmiques a Tailàndia entre alguns monjos per no complir amb les normes monacals d'austeritat

ARA Andorra
1 min
Un temple es queda sense monjos perquè tots donen positiu per drogues.

Andorra la VellaUn temple tailandès habitat per quatre monjos es va quedar buit després que tots els religiosos donessin positiu per drogues i fossin enviats a un centre de desintoxicació, segons van indicar fonts de la Policia tailandesa.

En una operació rutinària, els policies van acudir divendres passat al temple Sap Kaset Nok del municipi de Bueng Sam Phan a la província central de Petchabun i van realitzar proves de drogues a l'abat del temple i a tres monjos, que van donar positiu.

Un portaveu policial va assenyalar que el governador de la província va ordenar que els religiosos, que van ser expulsats del monacat, fossin enviats a un centre de desintoxicació, encara que no es van presentar càrrecs contra ells. La mesura ha provocat que el temple, situat en una zona rural, s'hagi quedat buit.

A diferència del sacerdoci a les Esglésies cristianes, els budistes poden ordenar-se per períodes curts de temps, encara que també hi ha els qui es fan monjos per a tota la vida.

En els últims anys han sorgit polèmiques a Tailàndia entre alguns monjos per no complir amb les normes monacals d'austeritat i viure amb luxes i fins a estar implicats en escàndols sexuals o de drogues.

stats