Microsites Fets i gent 05/08/2022

El vídeo de la reanimació d'un home que s'estava renovant el DNI a Barcelona

L'actuació de policies i funcionaris el va mantenir amb vida fins que va arribar l'ambulància

ARA Andorra
2 min
Imatge de la reanimació.

BarcelonaAgents de la Policia Nacional, juntament amb agents de Mossos d'Esquadra, un d'ells fora de servei i administratius han aconseguit salvar la vida a un ciutadà d'avançada edat que havia anat a tramitar la renovació del DNI a la comissaria de Plaça d'Espanya a Barcelona. Els fets van tenir lloc el passat 14 de juliol, quan un home de 75 anys que es trobava a l'interior de les dependències, assegut en la taula de tramitació del DNI renovant el seu document d'identitat, es va esvair sobtadament. L'administrativa que li atenia va procedir a donar el senyal d'alarma als agents presents policials de Policia Nacional que presten servei en aquesta oficina. En el lloc es trobava també un caporal de la Brigada Mòbil del cos de Mossos d´Esquadra fora de servei renovant el passaport de les seves filles que va iniciar la reanimació mentre esperaven l'arribada del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). Mentre esperaven el desfibril·lador l'home va deixar de respirar.

A partir d'aquest moment l'acció conjunta dels agents de tots dos cossos va ser determinant, els agents van haver d'actuar de manera decidida realitzant maniobres de reanimació RCP, combinant aquests exercicis amb l'ús del desfibril·lador. Els agents van haver de realitzar diversos relleus per l'exigència física que requereixen les maniobres manuals de reanimació. Van mantenir l'home viu fins que va arribar una ambulància d'emergència amb suport vital avançat que es va encarregar d'assistir-ho i traslladar-ho a un centre hospitalari.

El mateix dia 14, Vicente de 75 anys va ser intervingut d'urgències en un centre hospitalari amb èxit. Dos dies més tard el departament de cardiologia del centre hospitalari va informar els agents que Vicente es trobava en fase de recuperació i que aparentment no sofriria cap seqüela relacionada amb la parada cardiorespiratòria.

stats