Andorra la Vella dona el tret de sortida als Special Olympics 2018

La flama olímpica ha arribat aquest dijous a la capital andorrana

Ana
2 min
Un moment de l'acte de l'encesa del peveter, aquest dijous al matí. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaLa flama dels Specials Olympics 2018 ha arribat aquest dijous a Andorra la Vella de la mà d'alguns dels esportistes i voluntaris d'aquests jocs. L'encesa del peveter, situat al davant del comú de la parròquia, s'ha produït cap a dos quarts d'una del migdia i ha comptat amb l'assistència de la cònsol major, Conxita Marsol, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert i el president dels Specials Olympics Andorra, Àlex Terés. L'esdeveniment ha comptat amb una gran assistència de públic que, des d'abans de les dotze del migdia, ja esperava l'arribada de la torxa.

Marsol ha destacat la magnitud d'aquests jocs i tot el que representa. "Estem parlant de molt més que esport, estem parlant d'una realitat que moltes persones no coneixen i és molt important implicar-nos amb els esportistes" ha dit, i assegura que aquests jocs representen més que uns de convencionals. La cònsol ha reiterat que aquesta "és la gran festa de l'esport inclusiu" ja que els esportistes "ens transmeten la seva il·lusió, el seu esperit de superació i les seves ganes de formar part de l'esport". A més, Marsol ha afirmat que espera gaudir d'aquests quatre dies i ha agraït l'esforç, el treball i la dedicació de totes les persones que l'han fet possible.

Per la seva banda, Gelabert s'ha mostrat satisfeta sobre la inclusió d'aquestes persones en l'esport, ja que com ha dit "no només dediquem l'esport a un sol tipus de persona. En el nostre país s'inclou a tothom en el món de l'esport". La ministra ha titllat aquest dia com a "memorable" i pel que fa a tots els voluntaris ha afirmat que "Andorra és un país molt solidari i sempre que hi ha una demanda de voluntaris tothom es volca" en referència als gairebé 500 voluntaris que han participat per part d'Andorra la Vella. Pel que fa a la repercussió que poden tenir aquests jocs al Principat, Gelabert ha dit que "ens ensenyareu al món ja que moltes persones ens coneixeran gràcies a vosaltres" dirigint-se als esportistes.

Per últim, el president dels Specials, ha valorat molt positivament que el transcurs dels jocs es produeixi a Andorra perquè com ha afirmat "per a tota la família dels Specials aquests són els jocs més especials que hem fet mai perquè se celebren a casa". A més, ha defensat que "el més important no és la competició sinó que tothom ho passi bé" i ha conclòs la seva intervenció dient què "els jocs de la il·lusió han arribat a Andorra".

El passat dimecres al vespre, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, va rebre la flama olímpica conduïda per la palista urgellenca, Núria Vilarrubla i un esportista del Taller Claror. Aquest va estar l'últim pas abans d'arribar aquest dijous al Principat.

stats