Microsites 24/09/2018

Batalla fa una crida als ciutadans a implicar-se en els Jocs Special Olympics

Destaca l'impacte esportiu, econòmic i social que pot tenir l'esdeveniment

ARA Andorra
4 min
El director del servei d’Esports de l’ajuntament de la Seu d'Urgell, David Vallvé; l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones, Anna Vives, durant la presentació del programa dels Jocs Special Olympics. / AJUNTAMENT DE LA SEU D'URGELL

Andorra la VellaL’alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha destacat que la celebració dels Jocs Special Olympics representa "una oportunitat única per a la ciutat" i ha fet una crida als urgellencs a què s'impliquin amb l'objectiu que “la ciutat respiri Jocs Special Olympics”. Ho ha manifestat en la presentació del programa que ha tingut lloc aquest dilluns al matí.

Els Jocs Special Olympics la Seu d’Urgell-Andorra la Vella aplegaran un total de 1.500 esportistes, la major part provinents de les delegacions catalanes, mentre que les delegacions espanyoles comptaran amb 95 esportistes. Per la seva part, la delegació andorrana està conformada per 48 esportistes i les delegacions internacionals, per 122. En total es lliuraran 2.402 medalles.

Respecte a l’important volum d’esportistes i acompanyants que s’instal·laran a la ciutat durant quatre dies, l’alcalde de la Seu ha volgut remarcar que “més enllà de l’impacte esportiu i econòmic que representen, l’impacte que més repercutirà a la ciutat és el social perquè comportarà canviar la mirada i esdevenir una ciutat més solidària i integradora”. “La lliçó que ens donaran tots aquests atletes serà la millor petjada que deixaran aquests jocs a la Seu d’Urgell”, ha afegit Batalla.

La Seu d’Urgell compta amb un total de 537 persones -de les quals 160 són alumnes del programa 'Aprenentatge i Servei' de l’Institut Joan Brudieu, de l’Institut la Valira, del col·legi La Salle, i del Pla de Transició al Treball- que faran diferents tasques de manera totalment voluntària durant la celebració d’aquest jocs. Al respecte, la tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l'ajuntament de la Seu, Anna Vives, ha assenyalat la importància dels voluntaris a l’hora de poder organitzar un esdeveniment d’aquest tipus. En aquest sentit, Vives ha afirmat que sense ells "no hi ha jocs”.

Campanya de micromecenatge 'Tots som importants'

Un altre punt clau en fer possible l’organització d’aquests jocs són les aportacions econòmiques tant públiques com privades al pressupost global de l’esdeveniment. Al respecte, Vives ha volgut agrair als espònsors locals la seva implicació. A més a més, s’obre la col·laboració econòmica a petites empreses i particulars que vulguin participar amb les seves aportacions. Ho podran fer a partir d'aquest dimarts 25 de setembre a través de la campanya de micromecenatge 'Tots som importants' que estarà oberta a www.agenda.laseu.cat/specialolympics

Arribada de la torxa olímpica

Després d'arribar a Barcelona el dia 20 de setembre d'un viatge per diferents ciutats d'arreu de Catalunya, el foc dels Jocs Special Olympics arribarà a la Seu el dimecres 3 d'octubre. Ho farà al Rafting Parc a les sis de la tarda i, des d'allà, farà un recorregut per tota la ciutat a mans de diferents esportistes del Taller Claror i de Sedis Airam, que s'aniran rellevant per portar la flama fins a la plaça dels Oms, on tindrà lloc l’acte d’encesa del peveter que donarà inici a un seguit d'actuacions musicals i alguna que altra sorpresa.

El foc olímpic dormirà a l'ajuntament de la Seu d'Urgell esperant a marxar, l'endemà, cap a Andorra la Vella i protagonitzar la cerimònia d'inauguració dels Jocs Special Olympics la Seu d'Urgell-Andorra la Vella.

Els Jocs Special Olympics 2018 s’inauguraran el dijous 4 d’octubre al pavelló poliesportiu d’Andorra la Vella, a dos quarts de set de la tarda. Aquest acte inaugural es podrà seguir en directe per Esport3 a partir de les vuit del vespre. Al llarg de la transmissió també es podran veure els moments més emocionants de l’inici de la inauguració.

Esports i instal·lacions

Les competicions esportives seran el divendres 5, el dissabte 6 i el diumenge 7 d’octubre en diferents instal·lacions esportives de la Seu d’Urgell i d'Andorra la Vella. A la capital alturgellenca es portaran a terme les competicions de bàsquet (Palau d’Esports i Pavelló Poliesportiu); hoquei (pista polivalent); petanca (pistes municipals de petanca); Programa YAP (sala Sant Domènec); ciclisme (circuit urbà) i tennis (pistes municipals de tennis).

Village, Festa de l’esportista i cloenda dels Jocs

Aquests jocs també comptaran amb una vila concebuda com un espai de trobada, diversió, lleure i intercanvi, que en el cas de la Seu estarà instal·lat al passeig Joan Brudieu. S'omplirà d'activitats obertes a tothom: esportistes, voluntaris i ciutadania, durant els dies de celebració dels jocs gràcies a la col·laboració de diferents entitats i associacions de la Seu d'Urgell.

També acollirà la Festa de l'esportista el dissabte 6 d'octubre, a partir de dos quarts de deu de la nit amb una sessió de DJ, música, servei de bar i animació en la darrera nit dels jocs. La festa és d'entrada lliure i oberta a tothom.

L’acte de cloenda dels Jocs Special Olympics La Seu d’Urgell-Andorra la Vella tindrà lloc al camp de futbol municipal Emili Vicente de la Seu d’Urgell, i s’iniciarà a l’una del migdia.

#FotoSpecial18, fotografia els Jocs a Instagram

L'organització dels Jocs Special Olympics la Seu d'Urgell-Andorra la Vella, conjuntament amb el col·lectiu IgersSeu, proposa viure aquest esdeveniment esportiu i social des d'un punt de vista diferent i personal. És per això que es convida a tothom a participar en el repte d'Instagram '#FotoSpecial18', un concurs de fotografia a través d'aquesta xarxa social. Es podrà concursar en dues categories i de totes les fotografies rebudes, el jurat triarà les finalistes de cada categoria, que s'exposaran al públic durant la Fira de Sant Ermengol a l'estand de l'ajuntament de la Seu d’Urgell. D'aquestes fotografies finalistes en sortirà la guanyadora de cada categoria i també una guanyadora més per votació popular.

stats