Microsites 01/10/2018

"La gran festa de l'esport inclusiu"

El tret de sortida als Jocs Special Olympics 2018 es donarà amb una cerimònia inaugural a la qual s'espera, entre d'altres personalitats, al president de la Generalitat

Ana
2 min
El president d'Special Olympics Andorra, Àlex Terés; la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol; la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el director dels Jocs Special Olympics 2018, Jordi Romea, durant la roda de premsa sobre la cita. / M. F. (ANA)

Andorra la Vella“La gran festa de l’esport inclusiu”. D’aquesta manera ha qualificat la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, els Jocs Special Olympics 2018, que entre dijous i diumenge acolliran de manera conjunta la capital i la Seu d’Urgell. Es tracta de l’onzena edició d’aquesta cita, que mobilitzarà més de 1.500 esportistes.

Fins a 1.235 participants provenen de les delegacions i equips catalans, mentre que 95 són de diferents comunitats autònomes espanyoles. D’altres 122, tal com ha concretat el director dels jocs, Jordi Romea, venen de països estrangers com l'Índia, Austràlia, el Marroc, Bèlgica o Dinamarca. Una cinquantena d’esportistes conformen la delegació andorrana. Per a la “família Special Olympics Andorra és una oportunitat històrica”, ha destacat el president de l’entitat Àlex Terés, que ha remarcat que els participants estan “absolutament motivats” per prendre part tant en les competicions com també en les propostes de lleure. De fet, a banda de les competicions, al Parc Central hi haurà instal·lat el divendres i el dissabte un ‘village’ al qual, aquest any, se li ha volgut donat un toc diferent respecte a d’altres anys perquè esportistes i ciutadania puguin compartir experiències. De fet, en aquest espai es podrà gaudir de diferents activitats i actuacions.

Els diferents esportistes prendran part en catorze modalitats, vuit de les quals es faran a Andorra la Vella: atletisme, futbol sala, natació, judo, gimnàstica, bàdminton, tennis taula i handbol. Aquesta darrera competició s’ha de disputar al pavelló Joan Alay i tal com ha comentat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, es treballa en “un pla B” ja que les pluges de dissabte van provocar filtracions d’aigua al parquet i s’hi està treballant per veure si el divendres podria estar solventat aquest problema. Gelabert ha manifestat que amb aquests jocs, Andorra tornarà a demostrar la capacitat per organitzar grans esdeveniments i serviran per “posicionar” el país entre les persones que visitin el país.

La flama olímpica arribarà a la Seu d’Urgell el dimecres i el dijous ho farà a Andorra la Vella, on encendrà el peveter dels jocs en una cerimònia inaugural que serà “un gran espectacle”, segons Marsol, amb diferents actuacions. Aquesta cerimònia, que se celebrarà al pavelló del Govern, comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra; del cap de Govern, Toni Martí; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives.

Ja divendres arrencaran les competicions. Cal destacar l’elevat volum de participants que mouen algunes d’aquestes modalitats, com el futbol sala, uns 300. I per acompanyar tots aquests esportistes, 1.024 persones s’han inscrits com a voluntàries entre la Seu i Andorra la Vella.

stats