Microsites 20/09/2018

La torxa dels Jocs Special Olympics ja ha iniciat el camí fins a Andorra

Amb el lema 'El millor és qui ho intenta', l'11a edició es disputarà entre el Principat i la Seu d’Urgell

Ana
2 min
La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, han rebut aquesta tarda la torxa olímpica al port de Barcelona. / Comú d'Andorra la Vella

Andorra la VellaFalten menys de dues setmanes perquè el peveter dels Jocs Special Olympics comenci a cremar. La torxa ja ha arribat aquesta tarda, per mar i a bord d'un veler de la Federació Catalana de Vela, a la ciutat de Barcelona i ho ha fet en el marc dels actes de celebració de la festa major de la Mercè. La flama, un cop ha tocat terra, ha recorregut diversos carrers de la capital catalana i ha culminat amb una gran festa a la plaça de Sant Jaume, on s'ha presentat la nova mascota i també s'ha encès el peveter de Barcelona. A l'acte hi han estat presents la cònsol major, Conxita Marsol, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla i del director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig.

A partir d’aquest acte la torxa començarà el recorregut per diferents ciutats catalanes, fins arribar el 3 d’octubre a la Seu d’Urgell i el 4 a Andorra la Vella, on es donarà el tret de sortida a quatre dies de competició esportiva fins el 7 d'octubre.

Al llarg d'aquest recorregut diverses personalitats acompanyaran els atletes rellevistes: Sandra Azón (medallista de vela dels Jocs d'Atenes), Joan Herp (olímpic de vela de Rio 2016), Gerard Figueras, Gerard Esteva, Sor Lucia Caram, Rodrigo de la Fuente, Núria Casas, David Clupés, Nando Jubany, Javi Puado, Albert Hermoso (genet olímpic), Marc Martínez (actor), Catarres, Pere Arquillué, Cristina Brondo, Toni Sevilla, Xavier Valls, Pitu Abril, Doctor Prats i Sergi Bruguera.

Els Special Olympics són un dels esdeveniments esportius més importants per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Se celebra un cop cada quatre anys des de l'any 1988. Aquesta és l’11a edició i per primera vegada es disputarà a Andorra i la Seu d’Urgell de manera conjunta, amb el lema 'El millor és qui ho intenta'. Hi participen 1.500 esportistes de tot el món. Fins al moment, ja són 13 els països que han confirmat la seva assistència, entre els quals hi ha Bèlgica, l'Índia, Dinamarca, Finlàndia, Portugal i Alemanya.

stats