Microsites 19/07/2018

Pau Gasol fa una crida pel voluntariat als Jocs Special Olympics

Fins el 31 de juliol es poden fer les inscripcions i encara fan falta 200 voluntaris més

Ara Andorra
2 min

Andorra la VellaEls Jocs Special Olympics 2018 encara necessiten 200 voluntaris. Per intentar aconseguir-ho, el jugador català de l'NBA Pau Gasol s'ha unit a l'última crida de voluntariat en un vídeo que encoratja la gent a participar-hi. Tant la Seu d’Urgell com Andorra la Vella ja han començat la campanya de voluntariat, ja que seran necessaris més de 600 voluntaris.

L'esdeveniment se celebrarà del 4 al 7 d’octubre entre la Seu d’Urgell i Andorra La Vella. El termini per inscriure’s com a voluntari a les proves encara la seva recta final. El darrer dia per formalitzar les peticions de voluntariat és el pròxim 31 de juliol. Els Jocs reuniran 1.540 esportistes catalans i andorrans, 112 provinents d'altres comunitats autònomes espanyoles i 166 vinguts de fora. En total, 1.750 participants que vindran acompanyats dels seus entrenadors i familiars.

Les tasques en què participaran els voluntaris són programa de lleure, secretaria, informació, xofers, acompanyants, allotjament, informàtica, avituallament, traductors, premsa, fotografia, esports, primers auxilis, control d’accessos, megafonia, suport a programes de salut, gestió de material, programa Young Athletes (Joves Atletes), cerimònies o recorregut de la torxa.

Totes les persones interessades a fer de voluntari, a l’hora d'omplir el formulari, podran fer constar la seva disponibilitat de temps i també escollir en quines tasques volen participar. Les àrees on cal suport són les d’assistència en les competicions esportives; als espais del Village i animació; acompanyament de les delegacions foranes, o tasques administratives o punts d'informació.

Una vegada tancat aquest termini, i durant el mes d'agost, es recopilaran les dades de les persones inscrites i es farà el repartiment de tasques en funció de la disponibilitat de dies i les preferències de tasques que hagin exposat els voluntaris en la seva butlleta d’inscripció. Així, a partir de mitjans de setembre, es convocarà els voluntaris per tal de fer la formació específica a cada lloc assignat. L'objectiu és que tothom sàpiga quina és la seva funció i com desenvolupar-la amb temps suficient.

stats