La Seu rebrà la torxa dels Special Olympics un dia abans d'arribar a Andorra la Vella

La cerimònia d'inauguració se celebrarà el proper 4 d'octubre al Poliesportiu d'Andorra

Ara Andorra
2 min
Imatge del recorregut de la torxa olímpica a la seva arribada per la Seu d'Urgell. / Ajuntament de la Seu d'Urgell

Andorra la VellaLa torxa del Jocs Special Olympics arribarà el proper dimecres 3 d'octubre a les 18 hores al Rafting Parc de la Seu d'Urgell després d'haver passat per Barcelona el 20 de setembre i de fer un viatge per les ciutats d'arreu de Catalunya. El foc olímpic arribarà en piragua pel canal d'aigües tranquil·les a càrrec de la palista Núria Vilarrubla i un esportista dels Special. Un cop allà, el recollirà la tinent d'alcalde d'Atenció a les Persones de l'ajuntament de la Seu, Anna Vives, acompanyada per un altre esportista.

Passant per mans de diferents esportistes del Taller Claror i Sedis Airam, el foc olímpic seguirà el seu recorregut per les escales dels Voluntaris Olímpics fins arribar a la plaça Soldevila on tindrà lloc el següent relleu. La torxa recorrerà el passeig Joan Brudieu i davant de les oficines de PEUSA tornarà a canviar de rellevistes. Posteriorment, la flama continuarà pel carrer Sant Ermengol i just davant la Cooperativa Cadí tindrà lloc un nou relleu que la passejarà per l'avinguda del Salòria, fins arribar a l'avinguda de les Valls de Valira i, davant de l'edifici del taller Claror, serà el punt on estaran esperant dos nous rellevistes que la baixaran pel carrer Comtat d'Urgell.

Un cop arribi a la plaça de Joan Sansa, la flama tornarà a canviar de mans que la portaran pel passeig Pasqual Ingla fins arribar a l'avinguda Pau Claris, on l'estaran esperant dos rellevistes més que seguiran per aquesta avinguda fins arribar a la plaça Sant Josep de Calasanç. En aquesta plaça, hi haurà un nou relleu que portarà la torxa pel carrer Jueus, el carrer Major i la plaça Patalín, on es realitzarà un altre relleu. Des d'aquest punt continuarà pel carrer de les Canonges i per la plaça Pati Palau fins arribar davant de la catedral, punt on es realitzarà l'últim relleu fins arribar a la plaça dels Oms, situada davant de l'ajuntament.

La rebuda de la torxa serà a càrrec de l'alcalde, Albert Batalla, i anirà acompanyat pel cant de l'himne d'Special Olympics Catalunya, interpretat per Txell Sust i Susana Ribalta. A més, el darrer rellevista serà l'encarregat d'encendre el peveter olímpic. Tot seguit, es projectarà un vídeo on diferents esportistes i personalitats parlen del lema d'aquests jocs, 'El millor és qui ho intenta', i un vídeo-resum del recorregut de la torxa per les diferents poblacions catalanes.

El dia següent, la torxa marxarà cap Andorra la Vella per protagonitzar la cerimònia d'inauguració dels Jocs Special Olympics, que s'inauguraran el proper 4 d'octubre al Poliesportiu d'Andorra a les 18.30 hores.

D'altra banda, l'oficina dels Jocs de la Seu d'Urgell obrirà les seves portes a partir d'aquest dimarts a la tarda per atendre als voluntaris i facilitar informacions relatives a les diferents competicions esportives.

stats