Microsites 07/07/2018

Albert Herrero s'enduu la Ronda dels cims amb un temps de 31 hores i 45 minuts

El corredor català ha estat el més constant i ha arribat minuts abans de les tres de la tarda

P. R.
2 min
Albert Herrero en el moment de celebrar la victòria. / P. R.

Ordino31 hores i 45 minuts després de la sortida a les 7 del matí de divendres, Alberto Herrero ha travessat la línia de meta de la Ronda dels cims. El corredor català ha arribat cansat però content, per ell, Andorra és un lloc especial per a les travesses de muntanya. Aquí és on va aconseguir acabar la seva primera cursa de llarga distància.

"Tenia coses pendents amb aquesta cursa i avui ho he fet bé i guanyar", ha declarat a meta el vencedor d'una prova que té un recorregut de 170 quilòmetres i 13.500 metres de desnivell positius i negatius. "És una distància molt llarga i hi ha moments de tot, però em quedo amb petits instants de convivència amb un mateix. Aquest és el motiu últim pel qual correm aquest tipus de proves", ha confessat Herrero.

Fins al punt de quilometratge 30 eren un grup de quatre corredors, però a partir d'allà han seguit només ell i un participant portuguès que ha acabat abandonant a la Margineda. "A partir d'allà he seguit sol i he superat molt bé la nit, he estat molt còmode, però al matí al Pas de la Casa he tingut moments de crisi", ha recordat el corredor català.

Com a segons han arribat dos corredors. Gianluca Galeati i Morgan Vivien han arribat junts i han fet un temps de 32 hores i 27 minuts.

Jonatan Cuesta es proclama vencedor del Mític després de 20 hores i 25 minuts

Passades les sis de la tarda d'aquest dissabte arribava a Ordino el primer corredor del Mític, l'espanyol Jonatan Cuesta, que ha completat els 112 quilòmetres amb 20 hores i 25 minuts. Cuesta, del Baix Maestrat, era la primera vegada que participava a l'Andorra Ultra Trail Vallnord i, de fet, s'ha proclamat vencedor sense tenir gaire experiència corrent ultres. En arribar a la meta, ha assegurat que se li feia difícil descriure com se sentia: "Estic dalt d'un núvol, no tenia cap intenció d'estar al capdavant ni molt menys, però em vaig situar primer a mitja pujada del Comapedrosa i no he abandonat més la primera posició".

Cuesta ha patit les tempestes d'aquest dissabte, i de fet ha hagut d'estar-se uns 40 minuts al refugi de Coms de Jan (coma de Ransol) a causa d'una granissada. L'organització ha hagut de neutralitzar les diferents curses en diferents punts, sobretot de l'est del país, a causa del mal temps.

Jonatan Cuesta arribant a la línia de meta. / M. T.
Jonatan Cuesta després d'arribar a la línia de meta. / M. T.
Jonatan Cuesta arribant a la línia de meta. / M. T.
stats