En directe
En directe
03/07/2018

L'Andorra Ultra Trail Vallnord, minut a minut

Del 4 al 8 de juliol el Principat acull l'Edició X de l'Andorra Ultra Trail Vallnord, amb cinc curses i una marxa popular –totes amb sortida des d'Ordino- i amb la participació de 3.200 corredors

ARA Andorra
08 Jul 2018

Finalitza l'edició més emotiva de l'Andorra Ultra Trail Vallnord

EUFÒRIA: Arriben els dos últims participants. Han fet un temps de 109 hores. Cinc dies i quatre nits a la muntanya.

EUFÒRIA: Expectació a la meta per rebre l'última parella de la prova.

EUFÒRIA: Aquest ha estat el podi de la prova de 233 quilòmetres i 20.000 metres de desnivell.

RONDA: Aquest ha estat el podi de la prova de 170 quilòmetres i 13.500 metres de desnivell.

MÍTIC: Aquest ha estat el podi de la prova de 112 quilòmetres i 9.700 metres de desnivell.

CELESTRAIL: Aquest ha estat el podi de la prova de 83 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell.

MARATÓ: Aquest ha estat el podi de la prova de 42,5 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell.

També s'ha reconegut als voluntaris que han format part de l'organització en les deu edicions i els corredors que han participat cada any en alguna prova de l'AUTV.

La majoria de responsables de zona han rebut un homenatge al podi situat a Ordino. Els que faltaven estan recollint el marcatge de les diferents proves i gestionant les últimes hores de l'AUTV.

RONDA: Charlie Ramé ha estat l'últim corredor a acabar la prova de 170 quilòmetres. Ho ha fet amb un temps de 56 hores i 24 minuts.

Ordino encara les últimes hores d'AUTV amb un concert abans de veure tots els guanyadors al podi.

Tots els corredors van poder ser evacuats de la vall del Madriu i només un va patir una hipotèrmia

Tot i que la situació dissabte a la tarda va ser molt complicada, ja que hi havia centenars de corredors a la muntanya quan es va produir la important pedregada, afortunadament cap corredor va resultar ferit de gravetat. El cos de bombers ha informat que es van evacuar en helicòpter un grup de cinc corredors que es trobaven al costat del refugi de l'Illa, i que només un va haver de ser traslladat a l'hospital amb símptomes d'hipotèrmia. L'evacuació va tenir lloc poc abans de les 7 de la tarda per motius de seguretat, ja que les condicions a la muntanya es van transformar en poca estona en un ambient totalment hivernal.

Els bombers també van evacuar al migdia un corredor amb una lesió a l'espatlla i al vespre també van traslladar un altre atleta que havia patit una fractura al dit i s'havia marejat.

Des del cos de bombers han lloat l'actuació de l'organització de la cursa pel fet d'haver decidit aturar els corredors a la vall del Madriu i han assegurat que la seva intervenció va ser estrictament necessària a causa de les circumstàncies excepcionals.

La forta pedregada va deixar el paisatge totalment blanc durant unes hores, però sortosament les pedres no van ser tan grans com les que van caure en d'altres punts del Pirineu català, que van arribar a ser de la mida de pilotes de golf.

SOLIDARITRAIL: Ja està en marxa la cursa més popular i solidària de l'#AUTV. En una hora s’esperen els primers corredors a Ordino

Tot a punt per la sortida del Solidaritrail a les 9 hores. Ahir, malgrat la difícil situació que es va viure a causa d'una forta pedregada, tots els corredors van poder ser evacuats de la vall del Madriu i només un va haver de ser atès a l'hospital a causa d'una hipotèrmia

ATENCIÓ: L'organització cancel·la la Ronda i el Mític a la Vall del Madriu a causa de les fortes pluges i pedregades. Els corredors que han passat aquest punt continuen el recorregut fins a Ordino.

RONDA: La primera dona en completar la Ronda dels cims, la nord-americana Darcy Piceu, ha arribat a Ordino a les 19.14 hores.

MÍTIC: Jonatan Cuesta guanya la cursa de 112 quilòmetres: "Estic dalt d'un núvol, no sortia amb cap intenció d'estar al capdavant ja que no tinc molta experiència en ultres, però aquí estic", ha assegurat en arribar a la meta a les 18.25 hores d'aquest dissabte.

La pluja i la calamarsa obliguen a neutralitzar les curses en alguns trams de la zona est i sud est del país.

This browser does not support the video element.

L'AUTV ha regalat moments especials com aquest: un corredor, en arribar a Ordino, s'ha declarat a la seva parella i li ha donat l'anell enmig de l'expectació del públic.