Microsites 08/07/2018

Finalitza l'edició més emotiva de l'Andorra Ultra Trail Vallnord

El relleu al capdavant de l'AUTV s'ha escenificat en una cerimònia de premis dominada per l'agraïment i el comiat dels organitzadors

P. R.
4 min
Finalitza l'edició més emotiva de l'Andorra Utra Trail Vallnord

OrdinoTota la cerimònia de clausura de l'Edició X de l'Andorra Ultra Trail Vallnord respirava un ambient de comiat. L'Edició X ha estat l'última amb Gérard Martínez i Valérie Lafleur al capdavant de la prova i durant els sis dies que ha durat l'AUTV s'ha notat la importància d'aquest traspàs. Les seves filles, Sandra i Lídia, prendran el relleu de la travessa de muntanya.

Abans de començar la cerimònia de podis, els dos màxims artífexs de l'AUTV han volgut homenatjar els que han fet possible "el somni" i han destacat la feina feta per tots els que hi han participat. "Han estat deu anys molt enriquidors que ens han permès conèixer un públic meravellós, uns voluntaris excepcionals i corredors que ens han aportat molt", ha començat Martínez abans de dedicar unes paraules als responsables de zona d'enguany.

Seguint amb la que segurament ha sigut l'entrega de premis més emotiva dels deu anys –exceptuant la primera, aquella en què el somni començava a caminar–, l'organització ha volgut tenir un detall amb els voluntaris i corredors que els han acompanyat cadascuna de les edicions. Tot seguit ha estat el torn dels guanyadors, que prova rere prova, des de la Marató de 42,5 quilòmetres fins a l'Eufòria de 233, han rebut els trofeus.

Coses del destí, durant la cerimònia ha arribat l'últim corredor de la Ronda dels Cims, que s'ha trobat amb un ambient digne del repte que ha completat. La prova de 170 quilòmetres i 13.500 metres de desnivell ha parat el cronòmetre a les 56 hores i 24 minuts. Fins a 289 corredors d'aquesta prova i del Mític (112km) van veure's afectats el vespre de dissabte per la forta tempesta que va descarregar a la Vall del Madriu. Tots ells van ser evacuats i van haver d'abandonar la cursa.

"Les complicacions meteorològiques d'aquesta edició han estat les més complicades de totes, però tot ha sortit molt bé i hem recollit tot el ramat sense cap ferit", ha explicat un Martínez que té clar que en una prova així de travessa de muntanya en plena natura tot pot passar. Aquesta és l'última edició d'ell i la seva dona, la Valérie, com a organitzadors. El relleu el prendrà les seves filles, qui ja fa anys que estan vinculades a l'organització i preparant-se.

Els voluntaris són part imprescindible de l'organització de l'AUTV. / P. R.

"Estem molt contents de deixar-ho, volíem sang nova i el nou equip tirarà el projecte endavant sobre les mateixes bases, que són la solidaritat i la superació", ha comentat abans d'afegir que segurament també injectaran nous canvis per anar cap a millor. En aquest sentit, la seva filla Lídia ha afirmat que ella i la Sandra fan molt bon equip i que estan molt contentes de posar-se al capdavant de l'AUTV.

Les dues fa molts anys que acumulen experiència i treballen plegats i tenen clar l'objectiu: "Guardarem els valors que ens han deixat els nostres pares i estem encantades d'agafar el legat". La transició es farà de manera progressiva i durant un any encara conviuran els quatre. "L'any que ve seguiran amb nosaltres, ajudant-nos i donant-nos suport", ha conclòs una Sandra que està molt agraïda a la feina dels voluntaris davant de les inclemències del temps.

En total han estat cinc dies de proves per les muntanyes d'Andorra en què han près la sortida uns 2.700 corredors dels 3.200 que s'hi havien inscrit. Ordino ha estat de nou l'epicentre de les travesses de muntanya i milers de persones, més enllà dels corredors, s'hi han aproximat en algun moment per gaudir de l'ambient i animar els participants tant en les sortides com en les arribades.

En aquest sentit les sortides de divendres a la nit, el Mític i el Celestrail, han estat de nou les més animades. La plaça del poble ha presentat un ambient únic i ple d'actuacions culturals i musicals. Una de les frases més repetides ha estat per destacar la bellesa de les muntanyes d'Andorra, però sens dubte l'expresió guanyadora ha sigut la de donar gràcies a l'organització i sobretot als voluntaris. Com diu Gérard Martínez, sense ells l'AUTV no existiria.

Els dos últims corredors de l'Eufòria, arribant a Ordino. / P. R.

Justament aquesta ha sigut la reflexió de l'última parella que ha travessat la linía de meta. Després de 109 hores a la muntanya, Miguel Madrid i Juan Manuel Griñan, han arribat a Ordino tancant l'AUTV. "La feina dels voluntaris és impagable, ara li deia al Gérard, el que han fet aquí a Andorra amb aquesta prova és increïble", coincidien els últims 'finishers' de l'Edició X.

La provaseguirà existint gràcies a la feina feta per una parella que l'ha fet créixer des de només dues proves el primer any fins a tenir-ne sis actualment i més de tres mil corredors inscrits. Ara toca deixar pas a les noves generacions, però la manera de fer i les ganes de millorar any rere any estan assegurades per part de la Lídia i la Sanrda, les líders de la nova era de l'Andorra Ultra Trail Vallnord.

stats