Antoine Guillon es proclama campió de la Ronda dels Cims 2017

El francès ha completat el recorregut amb 31 hores

M. T.
4 min
Antoine Guillon es proclama campió de la Ronda dels Cims 2017 / M.T.

OrdinoQuan passaven cinc minuts de les dues del migdia d'aquest dissabte, l'atleta francès Antoine Guillon ha estat el primer corredor de la Ronda dels Cims en arribar a Ordino, després de 31 hores a la muntanya. La clau de Guillon per completar els 170 quilòmetres ha estat la prudència i la paciència per mantenir un ritme suau i regular. "He estat molt prudent perquè ja coneixia la cursa i és molt difícil, un cop passes els 100 quilòmetres és molt dura", ha assegurat. El guanyador d'enguany ja havia participat al Mític i també a la Ronda fa dos anys.

L'inici de la cursa va estar liderada per Vivien Reynaud, que va començar molt fort però va abandonar al Comapedrosa, segons Guillon, per un problema al genoll. Amb tot, Guillon ha tret ferro a aquesta circumstància, ja que la seva regla és "ocupar-me del meu ritme".

El podi masculí el completen el valencià Pep Ballester i el francès Yannik Gourdon, que han arribat a la meta gairebé tres hores més tard que el primer classificat.

Armando Teixeira guanya el Celestrail

D'altra banda, l'atleta portuguès Armando Teixeira ha estat el vencedor del Celestrail, completant els 83 quilòmetres amb poc menys d'onze hores. La cursa va donar el seu tret de sortida aquest dissabte a mitjanit, i Teixeira ha creuat la línia de meta a les 10.55 hores.

Armando Teixeira, després de la cursa / M. T.

El campió ha explicat que ha estat una nit perfecta quant a temperatures, tot i que ha destacat que el fet de ser nocturna i bastant tècnica "has de prestar molta atenció on poses els peus". Teixeira, que ja va fer la Ronda dels cims el 2013 i el 2014, quan va acabar segon, però que ha estat molt de temps parat i per això enguany ha optat per una cursa més petita.

Els abandonaments, l'altra cara de la moneda

D'altres corredors no han tingut tanta sort i han hagut d'abandonar a mitja cursa. És el cas del portuguès Filipe Marques i del català Ramon Codina, que tots dos han tirat la tovallola al punt d'avituallament de les Pardines del Celestrail. Marques per problemes estomacals, que li impedien menjar res, i Codina perquè ja arrossegava una petita torçada en un peu i al Coll de la Botella, "amb una distracció tonta", se l'ha tornat a lesionar. Ha pogut continuar fins al Prat Gran, on li han posat un embenatge, que li ha funcionat per a la següent pujada, però finalment "per patir i fer-te més mal, doncs fora, ja tornarem".

Ramon Culla atén dos corredors que han decidit abandonar. / M. T.

Amb tot, Ramon Codina, respecte a l'Andorra Ultra Trail, ha assegurat que s'ha de reconèixer que "qui ha dissenyat això, realment és una persona amb visió, que ho ha sabut fer molt bé i, a més, innovant cada any".

D'altra banda, el guanyador de la Marató dels cims ha estat l'espanyol Roberto Garcia amb 4 hores i 47 minuts, mentre que en categoria femenina, la campiona ha estat la resident a Andorra Queralt Riba, que amb un temps de 5 hores i 20 minuts, hauria batut el rècord de la prova. El mal temps, que ha obligat a canviar el recorregut de la Marató a partir de les 11 hores, ha fet que la prova acabés tenint finalment 45,6 quilòmetres, però un desnivell 190 metres inferior.

Finalment, no ha estat fins a les 16.49 hores que ha aparegut a Ordino el primer classificat del Mític, l'espanyol Sebas Sánchez, que ha completat els 114 quilòmetres en gairebé 19 hores. Vicente Parra ha arribat segon, i Sergio Luis Tejero, tercer. Sánchez ha explicat que ha gaudit molt des del principi, que ha anat acompanyat per dos madrilenys fins a la Margineda. Allà ha sortit el primer "i com que tenia cames, he tirat fins a la meta".

El guanyador del Mític / M.T.
stats