Microsites 05/07/2017

Arrenca l'Eufòria amb la incògnita del nombre de corredors que acabaran la cursa més dura de l'AUTV

Els 180 participants recorreran 233 quilòmetres i 20.000 metres de desnivell amb un màxim de cinc dies

Ana
3 min
Sortida de l'Eufòria de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. / M.J. (ANA)
Sortida de l'Eufòria de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. / M.J. (ANA)

L'Eufòria de l'Andorra Ultra Trail Vallnord ha arrencat aquest dimecres amb 180 corredors. La primera edició d'aquesta cursa acull a 90 parelles participants que han sortit a les 7 del matí des del centre d'Ordino. Amb un recorregut de 233 quilòmetres i 20.000 metres de desnivell, els corredors tenen com a màxim fins diumenge a les 21 hores per acabar-la. Tot i això, l'organització de l'Ultra Trail té prevista l'arribada dels primers participants divendres a la tarda, al voltant de les 18 hores. El poble d'Ordino ha aplegat centenars de persones entre corredors, familiars i públic en general, que no s'han volgut perdre les emocions que la sortida de la prova ha provocat.

Sortida de l'Eufòria de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. / M.J. (ANA)

Durant el matí de dimecres, els muntanyistes arribaran al pic de l'Estanyó, el primer cim de tot el repte, i després passaran per la Serrera fins a arribar a la Font Blanca. L'Eufòria acabarà a Ordino, després d'assolir l'últim ascens al pic del Casamanya, un punt emblemàtic del país. A més de la dificultat i duresa de la cursa, se li afegeix el fet que és l'única cursa de l'Ultra Trail sense senyalització. Els corredors porten GPS per orientar-se i només disposen de quatre punts d'avituallament en tota la cursa, així que han de portar els seus propis subministraments.

Entre els corredors es respirava "eufòria" i ganes de començar aquest nou repte. L'andorrà Carles Font ha expressat els nervis tot just abans de començar, però també ha dit que se sentia "molt content de fer-la i arrencar ja". Quan es pregunta per l'arribada, sorgeixen dubtes entre els corredors. Font ha explicat que "al començament sempre penses que l'acabaràs, el que passa és que no se sap mai què pot passar". De fet, els organitzadors de la cursa han mencionat el misteri que hi ha sobre el nombre de corredors que acabaran l'Eufòria. En els últims anys, només un terç de participants ha acabat la Ronda dels cims; per això, és incert el nombre de corredors que acabarà l'Eufòria a causa de la seva dificultat.

Sortida de l'Eufòria de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. / M.J. (ANA)

Una parella de corredors francesos de Bordeus i Marsella han comentat que han pogut inscriure's a l'Eufòria perquè ja havien fet dues vegades el Mític i la Ronda dels cims. Els dos corredors francesos van conèixer la cursa de l'Ultra Trail per Internet i en van sentir a parlar a coneguts. Així mateix, han expressat que se senten molt contents de començar-la i tenen la intenció d'arribar aquest diumenge, l'últim dia que tenen per acabar-la.

Sortida de l'Eufòria de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. / M.J. (ANA)

Un altre corredor espanyol ha assenyalat que se sent "eufòric com la cursa, i sense nervis, però m'aniré posant nerviós a mesura que avanci la cursa. Això és símptoma que estic aquí i gaudint de les muntanyes", ha dit. L'espanyol també ha participat anteriorment al Mític i la Ronda dels cims i ara està vivint a Andorra perquè s'hi sent "molt feliç". El seu company té pensat acabar la cursa en 70 hores, un repte bastant optimista, segons el corredor, que ha expressat que ell farà "tot el que pugui, encara que sigui amb més de 70 hores". Tot just abans de començar la cursa, els responsables de l'esdeveniment han anunciat als participants de l'Eufòria que aquest dimecres es trobaran amb temperatures "raonables" però que aquest dijous és possible que corrin sota la pluja.

stats