La mitjanit porta l'inici de la Celestrail

Les inscripcions es varen tancar amb un total de 500 participants, entre els quals destaquen la catalana Clàudia Tremps en categoria femenina, i Julio Rodríguez i Xavier Teixidó en la masculina

Carles Alonso
1 min
La mitjanit porta l'inici de la Celestrail. / AUTV

OrdinoLes 12 de la nit, amb la lluna com a protagonista, els participants a la quarta cursa de l’Andorra Ultra Trail has pres la sortida des de la plaça d’Ordino. La cursa, amb 83 quilòmetres de distància, és la quarta prova de l'Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV) que ja s’ha donat la sortida. Julio Rodríguez i Xavier Teixidó són els màxims candidats a la victòria en la categoria masculina i, en la femenina, la catalana Clàudia Tremps, actual top 5 de l’Spain Ultra Cup.

Claudia Tremps, ferma candidata a la victòria a la Celestrail

La Celestrail, amb un desnivell positiu de 5.000 metres, tindrà com a punts clau de pas el cim de Sedomet, Coma Aubosa, Portella Sanfons i la Collada Montaner, abans del descens fins a Escaldes que més o meny és el punt mig del recorregut (quilòmetre 45). A partir d’aquí els participants hauran de coronar el Coll Jovell, el Coll Cauba i el Coll Arenes per després fer el descens fins a Ordino, on trobaran la meta.

El rècord de la prova, en categoria masculina, el té l’andorrà Marc Casal des del 2015, quan va aturar el crono amb un temps de 10h 06’ 59”. Pel que fa a la categoria femenina, el rècord el té en possessió l’helvètica Anne-Marie Flammersfeld, des de l’edició passada quan va aturar el crono en 12h 41’ i 37”

S’espera que els primers classificats arribin a Ordino el dissabte a les 10 del matí, segons la planificació de la organització.

stats