Microsites 05/07/2018

Els espanyols Morcillo i Aleson superen els 100 quilòmetres d'Eufòria en primera posició

Fins aquest dijous al matí, disset participants han estat baixa

P. R.
3 min
Un corredor d'Eufòria en un dels punts del recorregut. / David Gonthier (AUTV)

La MarginedaDes de l'inici de la segona edició d'Eufòria, la parella formada pel guanyador de l'any passat, Julián Morcillo, i Imanol Aleson han liderat la prova. Des de la Coma d'Arcalís, primera base de vida, fins al pla de l'Estany, Salvador Vilalta i Javi Puit els ha seguit de prop, però l'equip Burugogorrak ha accelerat fins a arribar al punt més alt del país, el pic del Comapedrosa.

A partir d'aquest punt, els primers classificats han encarat la nit passant per la Portella de Sanfons, el pic dels Llacs i el Bony de la Pica fins a arribar ja amb llum de dia a la segona base de vida, situada a la Margineda. Poc abans de les 6 del matí han arribat els líders, que s'hi han estat menys d'una hora. També hi han fet cap la parella Paloncy-Mann, Mario i Jose Manuel Rodríguez, Daniel Torrijo i Oscar Plasin, i Salvador Vilalta.

Quan ha arribat la parella de Vilalta, Javi Puit, poc més de mitja hora més tard, ha comunicat a l'organització que abandonava la cursa. "Des de la baixada del pic dels Llacs he notat com m'anava augmentant el dolor en un peu i aquí ja no podia continuar", explicava un Puit que no acaba de trobar la sort en l'Eufòria. Aquest any una tendinitis tibial anterior l'ha deixat fora de joc i l'edició anterior el seu company va patir un accident i van abandonar els dos.

Dani Ginesta, coordinador de la base de vida i veterà a l'AUTV des de fa vuit anys, ha deixat clar que la Margineda és un punt psicològicament complicat: "La baixada prèvia a la base de vida és molt llarga i espanta certs corredors, que arriben aquí, cansats i pensen que encara els queda més del que han fet". La seva experiència indica que és un punt on poden abandonar diversos participants perquè el temps va passant i fins a arribar a la següent base de vida, situada al Pas de la Casa, és un tram complicat i molt aïllat.

Set corredors separats per 5 quilòmetres

A mig matí del dijous, ja són set els corredors que han superat els 100 quilòmetres. Els líders avantatgen amb més de 4 quilòmetres, però els següents cinc corredors els vigilen de ben a prop. Vilalta s'ha unit a la base de vida de la Margineda a l'equip Navalcarnero al límite i s'han aproximat molt a la parella Paloncy-Mann abans d'arribar a Pic Negre.

La parella formada per Torrijo i Plasin han sortit de la Margineda pocs segons abans que un dels guanyadors de l'any passat, Nahuel Passerat, i la seva parella de competició, Nerea Martínez. Cap dels dos coneix els quilòmetres que els queden per endavant i això pot ser un handicap. "El meu company Dani debuta a l'Eufòria aquest any i jo l'edició passada vaig abandonar just en aquest mateix punt, per tant, tot és desconegut per nosaltres", comenta Plasin.

La majoria dels corredors que han sortit de la Margineda per prosseguir Eufòria no han dormit ni un minut. Han utilitzat el servei de podologia i massatges que ofereix l'organització, han descansat amb els acompanyants i s'han alimentat. "Els primers classificats sempre ho fan així, a partir de migdia la base de vida començarà a omplir-se d'equips que s'hi estaran molta més estona i la majoria dormiran", afegeix un Ginesta que porta a la Margineda des de les dues de la tarda de dimecres.

De moment hi ha hagut disset abandonaments a causa del cansament, i tal com permet el reglament, els corredors que s'han quedat sense parella han pogut afegir-se en un altre equip per continuar, com el cas de Salvador Vilalta, que s'ha afegit a l'equip Navalcarnero al límite.

stats