Il·lusió i nervis en la prova reina de l'AUTV

La Ronda dels cims ha arrencat aquest divendres al matí amb 450 corredors i 170 quilòmetres per endavant

M. J.
3 min
Sortida de la Ronda dels Cims de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. / M.J.

OrdinoLa Ronda dels cims, la prova reina de la novena edició de l'Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV), ha arrencat aquest divendres a les 7 del matí amb 450 participants. El recorregut compta amb 170 quilòmetres pels cims més emblemàtics del país i 13.500 metres de desnivell. La cursa més dura de l'AUTV, després de l'Eufòria, passa per setze ports i s'enfila per sobre dels 2.000 metres en moltes etapes. El poble d'Ordino ha acollit aquest divendres corredors d'arreu del món, la majoria veterans de la prova, que s'han mostrat il·lusionats i nerviosos per començar aquest repte. D'altres, novells i emocionats de poder-hi participar, es fixen l'objectiu de poder acabar la cursa i gaudir de les vistes panoràmiques a les valls d'Andorra que ofereix la Ronda dels cims.

Sortida de la Ronda dels Cims de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. / M.J.

Les previsions indiquen que els primers a arribar a Ordino trigaran unes 30 hores, coincidint amb l'arribada de corredors de la Marató i el Mític. Tot i això, els participants de la Ronda dels cims tenen temps fins diumenge a la nit per arribar al poble. Un any més, a ritme de batucada i amb l'animació de l'organització, la sortida de la cursa ha aplegat centenars de matiners al poble d'Ordino per encoratjar els corredors en l'arrencada de la prova més popular de l'AUTV.

El recorregut porta els corredors als llocs més emblemàtics de les muntanyes andorranes, com el Comapedrosa, el Bony de la Pica, el pic Negre, el coll dels Isards o la collada dels Meners. Els participants compten amb tretze punts d'avituallament, dos d'ells (la Margineda i el Pas de la Casa) que són alhora bases de vida, amb llits per poder descansar.

En categoria femenina ha repetit la vigent campiona, Lisa Borzani, que, juntament amb Nerea Martínez, doble campiona de la prova (2012 i 2015), és una de les favorites de cara a lluitar pel triomf final. Martínez s'ha mostrat nerviosa tot just abans de començar i ha assenyalat que ha perdut el compte de les 'ultra' que ha fet en tot el món, ja que, segons la corredora, "competeix fins i tot en excés". Una altra rival dura d'enguany és la italiana Graziana Pè, que aquest any ja ha guanyat dues curses superiors als 100 km com La Grande Corsa Bianca o la Ultra Trail del Val Taro. La italiana ha expressat que "l'únic que vol és acabar-la, divertir-se i veure paisatges bonics". En categoria masculina, el triomf es debatrà entre l'italià Nicola Bassi (tercer classificat el 2016), el francès Antoine Guillon (campió del món de l'Ultra Trail World Tour 2015), i el català Pep Ballester, que l'any passat va acabar quart a la Ronda dels cims.

Sortida de la Ronda dels Cims de l'Andorra Ultra Trail Vallnord. / M.J.

Un dels corredors amb qui hem pogut parlar a la sortida és Vivien Reynaud. El jove francès és la primera vegada que s'estrena en aquesta prova però no amb 'ultra trails'. Reynaud s'ha mostrat molt content de córrer la cursa i també satisfet amb la meteorologia que es preveu per aquest divendres, ja que no farà tanta calor. En parlar d'acabar la cursa, el corredor només comenta que vol fer "una passejada agradable i que si no es veu amb cor, haurà estat una bona aventura". Tot i els seus dubtes, el corredor ha començat amb bon peu i ha estat el primer a arribar al refugi de Sorteny a les 9.37 hores.

stats