Imanol Aleson i Julián Morcillo guanyen l'Eufòria en 67 hores i 15 minuts

La parella ha liderat la prova des de l'inici i ha rebaixat dos hores el temps de l'edició passada

P. R.
2 min
Els gunayadors entrant a la meta. / P. R.

OrdinoPassada la mitjanit han arribat els primers corredors que han completat els 233 quilòmetres i superat els 20.000 metres de desnivell positiu i negatiu. Han passat més de 67 hores des que Imanuel Aleson i Julián Morcillo van prendre la sortida de la segona edició de l'Eufòria. Tres dies i dues nits a la muntanya coronant cinc pics per sobre dels 2.900 metres i 32 per sobre dels 2.500.

Morcillo ja sabia què era guanyar, i enguany ha repetit la gesta que va aconseguir la primera edició amb Nahuel Passerat. En canvi, Aleson, que va quedar cinquè l'any passat, ha tastat per primer cop la glòria en una de les proves més dures del panorama de travesses de muntanya. Ambdós corredors han dut un ritme endimoniat tenint en compte les característiques de la prova i més enllà de liderar la cursa en tot moment, han reduït dues hores el temps de la primera edició.

Julián Morcillo estava exultant a l'arribada a meta i ha destacat que "aquest any m'ha semblat més difícil, potser perquè no venia amb tan bon ritme, però bé, sempre és un gust gaudir d'aquestes muntanyes i l'organització és perfecta". Morcillo ha afegit que la baixada fins a Escaldes és possiblement el moment més complicat pels quilòmetres que es porten i per la duresa de la baixada.

Alhora, el seu company Aleson ha fet èmfasi en la duresa de la prova, però ha destacat el ritme que han portat. "Vam sortir els primers i hem arribat els primers, per tant, hem tingut el millor ritme". Aleson també ha fet menció a la qualitat de l'organització i sobretot a "l'amabilitat de tots els voluntaris" que s'han trobat als avituallaments. Cap d'ells repetirà Eufòria, l'han feta dos anys i Morcillo l'ha guanyada les dues edicions i Aleson s'ha tret "l'espina de l'any passat". "Aquesta prova és molt dura", coincideixen els dos.

A l'hora en què els primers han travessat la meta, ja eren 43 els corredors que havien abandonat i els que seguien en cursa encaraven diferents reptes. Els segons classificats fins al moment són Salvador Vilalta i Jose Manuel Rodríguez. Aquesta parella s'ha format durant la cursa perquè el company de Vilalta, Javi Puit, ha abandonat a la Margineda i el de Rodríguez ho ha fet al Pas de la Casa. Darrere seu segueixen Oscar Plasin i Daniel Torrijo i en quarta posició el guanyador de la primera edició, Nahuel Passerat i l'última guanyadora de la Ronda dels cims, Nerea Martínez.

Els corredors que porten un ritme més lent i tenen com a objectiu arribar a la línia de meta a Ordino, tenen temps fins a la nit del diumenge. Per tant, des de dissabte al matí fins a l'última nit de l'AUTV, és viurà un degoteig constant d'arribades de participants de l'Eufòria, intercalades amb la de la resta de proves, que començaran a tenir guanyadors durant el dissabte.

stats