Les inscripcions per l'Andorra Ultra Trail 2020 s'obriran el 13 de novembre

La prova andorrana tornarà a disposar d'un total de 3.000 dorsals per a les cinc curses i les dues marxes populars

Ara Andorra
3 min
Ordino tornarà a ser l'epicentre de la prova. / AUT

OrdinoEl proper 13 de novembre es dona el tret de sortida a una nova edició de l'Andorra Ultra Trail, la prova d'ultradistància referent del país, amb l'obertura de les inscripcions. La dotzena edició de la cursa andorrana disposarà de 3.000 dorsals per a les cinc curses i les dues marxes populars, que novament tindrà Ordino com a epicentre de 7 al 12 de juliol.

Per aquesta nova edició s'esperen corredors de 50 nacionalitats diferents, que igual que en edicions anteriors representaran països com França, Portugal, Regne Unit, Espanya, Taiwan, Mònaco, Colòmbia, Algèria, Marroc, Letònia i Guadalupe.

Distàncies i desnivells per a tothom

Eufòria, la prova més llarga de l'Andorra Ultra Trail Vallnord, és probablement la més dura però també de les més especials. 150 parelles poden inscriure's per recórrer els 233 km i 20.000 m de desnivell positiu per un recorregut que passa per les crestes i els pics més espectaculars del país. Precisament la companyonia, el suport i la compenetració entre les parelles fa que sigui una cursa única en què, tot i no haver-hi marcatge, els corredors estan constantment controlats gràcies a les balises GPS. 



La Ronda dels cims, de 170 km i 13.500 m de desnivell positiu, continua sent la prova reina de l'esdeveniment i disposa de 450 dorsals. El recorregut, que combina diferents terrenys, té com a punt més alt el sostre del país, el pic del Comapedrosa, a 2.942 m.



El Mític, de 112 km i 9.700 m de desnivell positiu, té disponibles 500 dorsals per tots aquells que s'atreveixin a travessar els paratges més salvatges i emblemàtics d'Andorra. 

La quarta i última prova de llarga distància, el Celestrail, de 83 km i 5.000 m de desnivell positiu, disposa de 500 dorsals per a tots els que vulguin gaudir d'una magnífica volta de 50 milles, exigent i salvatge, a tot el país, ideal per als corredors que volen iniciar-se en el món de les ultres. 



La Marató dels cims és la prova que té més dorsals disponibles, 750, i és ja una marató de referència amb 42,5 km i 3.400 m de desnivell positiu en un recorregut de somni per les Valls del Nord d'Andorra. 



El Solidaritrail és la marxa popular solidària de 10 km i 750 m de desnivell positiu apta per a tots els públics, fins i tot per a persones amb alguna discapacitat. Consta de 700 dorsals i està dirigida a tots els amants de la natura que vulguin passar una bona estona. Una vegada més, la marxa també tindrà lloc en altres països, com va ser el cas de l'any passat a Bolívia, Madagascar, Nepal i Nicaragua per donar suport a persones en dificultats socioeconòmiques i sanitàries o en situació d'exclusió social. L'import de les inscripcions d'enguany aniran íntegrament a ONGs que organitzin Solidaritrails arreu del món.


El Tamarro, germà petit del Solidaritrail, tornarà a estar present a l'esdeveniment. Aquesta petita marxa dirigida als més petits i també de caràcter inclusiu constarà de 2,5 km i 50 m de desnivell positiu.

Més solidaritat que mai

La solidaritat serà, un cop més, la gran protagonista i tots els participants en el moment d'inscriure's podran fer un donatiu per alguna de les tres associacions a qui es donarà suport aquest any: Autea, Pallassos sense Fronteres i la Creu Roja Andorrana. A més, l'organització també farà un donatiu de 4 € per cada 'finisher' de les diferents curses. 

En l'edició de l'any passat es va arribar a una xifra rècord de recaptació amb més de 9.600 € que s'han destinat a tres organitzacions sense ànim de lucre: ASL, Cooperand i Autea. Els donatius des del 2009, data de creació de l'esdeveniment, pugen a més de 67.500 €.

 Per tal de repetir l'èxit i que un any més tot surti perfecte, l'organització compta, amb el suport imprescindible dels patrocinadors, de més de 400 voluntaris i voluntàries, personal de servei sanitari i de seguretat que treballaran perquè l'Andorra Ultra Trail Vallnord 2020 sigui un esdeveniment per al record.

stats