Microsites 15/06/2017

L'Andorra Ultra Trail superarà els 3.200 corredors

L'esdeveniment es consolida com una de les proves "més internacionals del món"

Ana
2 min
Els organitzadors, Gérard Martínez i Valérie Lafleur, i els representants d'Andorra Turisme i d'Ordino, Enric Torres i Àngel Mortés.  / M.T .(ANA)

OrdinoLa novena edició de l'Andorra Ultra Trail Vallnord, que tindrà lloc del 4 al 9 de juliol, superarà enguany els 3.200 corredors gràcies als 212 atletes que s'han inscrit per disputar la nova cursa Eufòria, que ja és considerada per alguns la prova més dura del món. Tot i que es podien inscriure fins a 300 persones i que l'organització calculava que només disposarien d'uns 150 interessats, finalment han estat 212, després de descartar-ne diversos per no complir els exigents requisits que es demanaven. Pel que fa a la resta de proves, totes es van tancar en arribar el màxim aforament, excepte la marxa popular Solidaritrail, que encara té obertes les inscripcions.

D'entre les novetats d'aquesta edició també hi ha les tecnologies punteres que s'utilitzaran per a Eufòria, ja que funcionarà amb un cronometratge virtual i amb un seguiment en línia de tots els corredors per saber-ne la posició exacta en tot moment. A més, es potencia el desplegament per fer la difusió informativa de l'esdeveniment, amb vuit operadors de càmera i un dron que emetran imatges de la cursa en directe, i la realització de dos informatius diaris en quatre idiomes, tot a través d'Internet. Les curses també disposaran de minuts d'emissió als canals Teledeporte, Movistar i en tots els vols d'Iberia.

Una altra de les novetats serà el servei de crioteràpia a l'arribada de les curses, per tal que els corredors es recuperin muscularment, així com una prova pilot per fer el seguiment cardiològic en línia dels atletes.

El director de cursa, Gérard Martínez, ha destacat que l'Andorra Ultra Trail ha tingut un creixement lineal al llarg de totes les seves edicions, i que sobretot ha anat augmentant el nombre de participants provinents de nacionalitats més enllà de l'andorrana, espanyola i francesa. Així, enguany la cursa comptarà amb un total de 49 nacionalitats, amb corredors de països que encara no havien participat mai com el Paraguai, Eslovàquia, Eslovènia, la República Dominicana, o la Polinèsia Francesa. Per tot plegat, Martínez ha assegurat que "és potser la cursa més internacional que hi ha al món", al costat de la del Mont Blanc.

Gérard Martínez també ha recordat els valors de sostenibilitat i de solidaritat que van associats a l'esdeveniment, que enguany recaptarà fons per a tres ONG: Oxfam, Hi arribarem i Aigua de Coco. A més, dona suport a un equip d'Eufòria que correrà per una noia que pateix una malaltia genètica greu.

El director de Nous Projectes d'Andorra Turisme, Enric Torres, i el cònsol major d'Ordino, Àngel Mortés, han acompanyat els organitzadors en la roda de premsa de presentació per refermar el seu suport com a patrocinadors de l'esdeveniment. Mortés ha celebrat que un any més Ordino sigui la parròquia amfitriona, des d'on surten i arriben totes les proves, mentre que Torres ha destacat que la iniciativa sigui "una finestra al món i un gran aparador per mostrar l'oferta de muntanya que té el país".

stats