Ser 'finisher', l'objectiu de la majoria de parelles que han pres la sortida

Abans de començar, Francesc Martín, de Caldes de Malavella, explica que “no puc dir si estic preparat o no, però el que sí que tinc clar és que tocarà patir”

Carles Alonso
2 min
Els participants de l'Eufòria, moments abans de la sortida. / C. A.

OrdinoA les set del matí, ben puntuals, els petards i els coets sonaven amb força a Ordino. Es donava la sortida a la prova de més llarga distància de l’Andorra Ultra Trail, l'anomenada Eufòria. Les 65 parelles participants, obligat prendre part per parelles, tenen per davant tot un recorregut ple de pujades, baixades i patiment pels cims més emblemàtics del país. L’objectiu de cadascun dels participants és creuar la línia d’arribada i ser 'finisher' del que anomenen ‘aventura’.

Les sensacions abans de l’inici són diverses, n'hi ha que l’han preparat a consciència, i n'hi ha que hi ha sumat quilòmetres, com Francesc Martín, de Caldes de Malavella, que abans de començar explicava que “no puc dir si estic preparat o no per fer aquesta distància. El que sí que tinc clar és que tocarà patir”. De les 65 parelles que han pres la sortida està clar que la formada per Nerea Martínez - Salva Vilalta, és clara aspirant a la victòria. Ja va ser la guanyadora de l’edició anterior, i esperen que en aquesta edició “el cos aguanti bé, que no tingui cap problema físic i que les tempestes no ens agafin en llocs complicats”.

Els minuts previs a l’inici de la cursa és una festa, a la plaça major d’Ordino. Les gralles sonen amb força, el públic s’agrupa per donar suport als seus, i els telèfons mòbils treuen fum fent fotos i vídeos. Els corredors ho viuen de diferent manera, com Fernanda Almeida, que és la primera vegada que participa en l’Andorra Ultra Trail, procedent de Lisboa. “Estic molt nerviosa, sort que el meu company ja la va finalitzar l’any passat i em guiarà quan tingui mals moments”.

Hi han participants parelles vingudes d'arreu del món: Rússia, França, Alemanya, Portugal, Espanya i fins i tot del Japó. Tots respiren la mateixa il·lusió, "intentar acabar aquesta aventura", explicaven la parella japonesa Kenshy-Takuya, que ha entrenat pel Mont Fuji per preparar la cursa.

La música sona amb força. L’organització explica la darrera previsió meteorològica que dona pluja a partir de les 2 de la tarda. Les cares són de resignació dels participants, que ja saben que els tocarà mullar-se.

L’'speaker' anima de valent. Les cares comencen a posar-se serioses. Comença el compte enrera. 3, 2, 1 i sortida. L’espetec de confetis és excels i els corredors inicien la seva aventura. Per davant 233 quilòmetres. El públic asistent els acomiada amb un fort aplaudiment. Veritablement, són uns valents i valentes.

stats