Més de 700 persones a la Solidaritrail

L'organització farà un donatiu de 4 euros per cada 'finisher' a una de les tres ONGs involucrades en l'esdeveniment

M. P.
2 min
Moments previs al tret de sortida de la Solidaritrail. / M. P.

OrdinoLa cursa més solidària de l'AUTV 2019 ha donat el tret de sortida, ben puntual, aquest diumenge. D'aquesta manera, la marxa popular de 10 quilòmetres de distància, batejada com a Solidaritrail, ha aplegat al voltant de 750 persones de totes les edats i de diferents nacionalitats, tal com ja s'ha anat veient en la resta de recorreguts, així com persones que patien alguna discapacitat. Els participants han donat la volta al poble d'Ordino fins pujar a Segudet, que ha estat des d'on han agafat la pista que els ha endinsat al bosc. Una vegada situats allà, han vorejat les Planes de Sornàs fins baixar pel GR11 per arribar a la Cortinada, on han recorregut el camí ral per tornar a entrar a Ordino. L'itinerari compta amb 750 metres de desnivell positiu i la mateixa xifra de desnivell negatiu.

Tot i que aquesta cursa està vinculada amb causes socials, tampoc s'ha perdut l'esperit competitiu. Així, en la categoria masculina, el jove corredor David Rogé s'ha fet amb la primera posició amb un temps de 50' 36''; la segona plaça ha estat pel francès Clément Carré amb un temps de 53' 12'', i la persona que ha tancat el podi ha estat Baptiste Besalduch amb un temps de 54' 30''. Pel que fa a la categoria femenina, Etna Pou ha quedat en primera posició amb un temps de 1h 12' 30''; Oriana Alves Furtado ha arribat segona amb un temps de 1h 35' 46'', i Katharine Hardwick ha estat tercera amb un temps de 1h 36'. En arribar a la línia de meta, els participants han gaudit d'un avituallament per tal de reposar forces, ja que algun d'ells també ha participat en altres curses de l'AUTV 2019.

Cal recordar que l'objectiu principal d'aquesta cursa ha estat la solidaritat, un fet que s'evidencia amb el donatiu de 4 euros que l'organització realitzarà per cada 'finisher' a una de les tres ONGs involucrades en l'esdeveniment i, per altra banda, amb els Solidaritrails que s'impulsen durant aquest diumenge a Bolívia, Nicaragua, Madagascar i el Nepal de forma paral·lela.

stats