Microsites 01/07/2018

Mínims canvis en el recorregut i grampons recomanats a Eufòria, Ronda i Mític

S'ultimen els preparatius per a l'Edició X de l'Andorra Ultra Trail, que ja té gairebé 2.900 inscrits

M. T.
2 min
L'edició d'enguany comptarà amb l'al·licitent de la neu. / ANDORRA ULTRA

Andorra la VellaL'organització de l'Andorra Ultra Trail Vallnord està ultimant els preparatius per celebrar la desena edició de l'esdeveniment, que arrenca aquest dimarts 3 de juliol. Finalment, tot i la por que la neu que queda a les muntanyes obligués a canviar alguns recorreguts, els canvis seran mínims, però és altament recomanable que els corredors de l'Eufòria, la Ronda dels cims i el Mític portin grampons.

De fet, les altes temperatures de la darrera setmana han accelerat la fosa de neu, i actualment les zones complicades només són la baixada del Comapedrosa cap als Estanys Negres i la baixada del pic de la Cabaneta d'Ordino. L'organització, que finalment no ha necessitat ajuda externa per treure neu manualment, està equipant i adequant aquestes baixades per garantir la seguretat dels corredors. En alguns punts ha estat necessari instal·lar cordes i ancoratges temporals per assegurar el pas segur.

Les modificacions afecten només a la cursa Eufòria, en la qual prendran part 126 atletes. En concret, el traçat evitarà la carena de l'Estanyó i també els estanys Forcats. A més, es passarà pel port de Siguer en comptes del pic del mateix nom, i pel pic de Pereguils en comptes del port de Tristaina. Tot i els desviaments, no hi ha hagut alteracions ni en la llargada ni en el desnivell de la cursa (233 km i 20.000 metres de desnivell positiu).

Tot i que a l'inici l'organització temia que s'haguessin de fer molts canvis de recorregut, finalment la presència de la neu no serà un gran impediment, i fins i tot pot ser un al·licient afegit per als corredors.

En total, ja hi ha 2.418 inscrits en les cinc curses, sense comptar el Solidaritrail, que encara té obertes les inscripcions. De moment ja hi ha 450 participants i s'espera que puguin fregar els 700 com en les anteriors edicions.

Cursa solidària a Bolívia

Precisament, enguany el Solidaritrail es desplaçarà fins a Bolívia de la mà de Cooperand, on més de 500 infants en risc d'exclusió participaran en una cursa per sensibilitzar-los dels beneficis de l'esport i de l'estudi. Es tracta d'infants i joves de les llars d'acollida i les unitats educatives del projecte social Don Bosco de la ciutat boliviana de Santa Cruz de la Sierra, tot i que la cursa també s'ha obert al públic en general. L'esdeveniment tindrà lloc el mateix diumenge 8 de juliol –dia en què se celebra el Solidaritrail– i començarà a les 19.30 hores (les 13.30 a Andorra). Els guanyadors tindran una samarreta de 'finisher' de l'Andorra Ultra Trail i, a més, s'aprofitarà l'acte per atorgar una beca universitària a l'alumne més destacat del darrer any.

454 voluntaris

L'edició d'enguany compta amb un total de 454 voluntaris, que aquesta setmana han participat en les darreres reunions per conèixer el funcionament del cronometratge i la resta de tasques, i per recollir el material necessari per als sis dies de curses. A més, l'organització ja ha enllestit els palets de material d'avituallament per tal que puguin ser repartits als diferents punts, tant per carretera com amb helicòpter en els punts sense accés rodat. A l'últim moment, per evitar que persones o animals ho malmetin, els responsables de terreny abalisaran els traçats amb cinta i banderetes. Els elements es retiraran després que passi l'últim corredor o com a màxim l'endemà.

Palets dels avituallaments preparats per ser repartits. / ANDORRA ULTRA
stats