Nahuel Passerat: "És de bojos però el que toca és acabar"

Els primers de la cursa Eufòria encaren el darrer tram de recorregut amb bon estat físic, tot i les molèsties de Morcillo als peus

M. T.
3 min
Morcillo i Passerat s'encaminen cap a Encampadana / M.T.

CanilloA les 12 del matí d'aquest divendres, Nahuel Passerat i Julián Morcillo, que encapçalen la cursa Eufòria, arribaven després de completar 175 dels 233 quilòmetres, a la rotonda de l'Aldosa de Canillo, un dels pocs punts del recorregut amb asfalt. Allà els esperaven les seves parelles amb els cotxes carregats de gels, barretes energètiques, entrepans, sals minerals i begudes isotòniques. I també alguns veïns de la zona que s'esperaven per animar els atletes.

Passerat, l'integrant de l'equip que gaudia de més bon aspecte, explicava que està bé, "una mica cansat, però és normal després de tres dies" i també "una mica descol·locat, no sabem l'hora que és". Sobre el repte, el corredor francès creu sincerament que "és de bojos, però és realment la muntanya per la muntanya". Així, tot i que encara els queda "un bon tros", el seu objectiu "és acabar, només acabar".

Nahuel Passerat: "És de bojos però el que toca és acabar" / M. T.

De la seva banda, l'espanyol Julián Morcillo assegura que està bé, "excepte que tinc els peus destrossats". La seva companya, la Nerea, s'afanyava a canviar-li els apòsits i a netejar-li els peus, mentre Morcillo aprofitava per menjar i recuperar forces. Com a anècdota, els dos corredors s'han perdut en la baixada entre Ransol i l'Aldosa de Canillo. "Estàvem desesperats, vèiem el poble i no sabíem per on baixar, coses del directe", explicava Morcillo a un amic.

La parella de Julián Morcillo li fa les cures als peus / M. T.

La companya de Morcillo, Nerea Moreno, així com la dona i la filla de Passerat, van seguint-los a tots els punts del recorregut accessibles amb el cotxe o a poca distància a peu, perquè tal com explicava Moreno, "van només amb el material obligatori", de manera que elles, i d'altres amics que els esperen en alguns cims, els van proveint de recanvis de roba, menjar, beguda, etc. De fet, si ells no han dormit gairebé res des de dimecres –només un quart d'hora a la base de vida del Pas de la Casa–, elles una mitjana de 3 o 4 hores cada nit.

Moreno ha explicat a l'ARA Andorra que per la parella Eufòria "és la cursa de la temporada", i que porten tot l'any preparant-se, seleccionant les curses que han anat disputant en funció d'aquest objectiu. Per tant, ja des de l'inici, l'objectiu dels dos corredors era poder acabar la cursa i, si era possible, els primers. Sobre el format d'aquesta nova prova de l'AUTV, consideren que és molt interessant perquè "aporta un punt d'aventura". I pel que fa a l'organització, la companya de Morcillo ha assegurat que s'han trobat un servei increïble en els avituallaments i tota la gent i els voluntaris "molt bolcats".

Després de Passerat-Morcillo, els segons en el rànquing són els txecs Paloncy-Silar, situats a una hora de distància. La previsió és que els primers corredors arribin ben entrada la nit a Ordino, amb diverses hores de retard respecte a les previsions inicials, que apuntaven que els primers podrien creuar la línia de meta a les 17.30 hores.

stats