Obren les inscripcions per a l’Andorra Ultra Trail Vallnord 2019

En les primeres 24 hores ja s’han inscrit més de 400 persones de 26 països diferents

Ara Andorra
2 min
La sortida d'una de les proves. / ARXIU ARA

Andorra la VellaJa estan obertes les inscripcions per a l’onzena edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV), que tindrà lloc del 16 al 21 de juliol a Andorra. Durant les primeres vint-i-quatre hores ja s’han inscrit més de 400 persones de 26 països que volen assegurar-se un lloc en alguna de les proves. En total hi ha més de 3.500 dorsals disponibles per a les cinc curses i les dues marxes i fins el 31 de desembre les inscripcions tindran un preu especial de llançament.

Un any més, el poble d’Ordino acollirà la sortida de les set proves, amb la consolidació d’Eufòria, que arriba al seu tercer any de vida i el naixement del Tamarro, el germà petit del Solidaritrail, una marxa de 2’5 quilòmetres inclusiva i oberta a tothom.

La superació, la solidaritat i la internacionalitat, valors definitoris de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, tornaran a ser les protagonistes en un esdeveniment que atrau corredors de més de 50 nacionalitats. L’espectacularitat de les muntanyes i els paisatges, la varietat de terrenys, i la diversitat en l’oferta de distàncies, així com l’experiència en l’organització fan que la prova s’hagi convertit en una parada obligatòria per a molts aficionats de la muntanya.

Un 61% dels participants van finalitzar l’any passat Eufòria (233 km, 20.000 m D+), la cursa de més magnitud que es corre en parelles i en semiautonomia. Un total de 150 dorsals per a equips de dues persones són els disponibles per gaudir d’aquesta gran aventura, que requereix tenir experiència acreditable en llarga distància.

La Ronda dels cims, prova reina d’aquest esdeveniment, consta de 170 km i 13.500 m D+, i té 450 dorsals disponibles. Els que s’atreveixin amb aquest ultra passaran per setze pics o colls situats per sobre dels 2.400 m.

Un total de 500 dorsals estan assignats pel Mític, una prova que consta de 112 km i 9.700 m D+. El més espectacular: les crestes amb vistes panoràmiques.

El Celestrail, clàssica volta de 50 milles, de 83 km i 5.000 m D+, és molt especial perquè surt a les 12 de la nit sota la llum de la lluna i els frontals dels corredors. Fins a 500 persones podran ser a la línia de sortida i viure aquesta experiència.

La ja coneguda Marató dels Cims, que encara la seva sisena edició, disposa de 750 dorsals per a tots aquells que vulguin recórrer 42,5 km i 3.000 m D+ en un recorregut de somni amb paisatges magnífics i vistes espectaculars.

Finalment, tant el Solidaritrail, de 10 km i 750 m D+, com el Tamarro, de 2,5 km i 50 m D+, disposen de 700 dorsals cadascun i totes dues marxes populars són accessibles a tothom. L’import de les inscripcions del Solidaritrail d’enguany aniran íntegrament a ONGs que organitzin Solidaritails arreu del món, com va ser el cas de Bolívia l’any passat.

Per altra banda, cada participant podrà fer un donatiu en el moment d’inscriure’s a una de les tres ONGs amb les quals col·labora la cursa: Acció Solidària i Logística (ASL), Cooperand i l’Associació d’Afectats d’Autisme d'Andorra (AUTEA). A més, l’organització també realitzarà un donatiu de 4 € per a cada corredor que acabi.

stats