L'organització de l'Andorra Ultra Trail Vallnord es posa en marxa

La solidaritat serà la gran protagonista amb accions com donar l'import de les inscripcions del Solidaritrail a diferents ONGs

M. Pérez
2 min
Voluntaris durant la reunió d'aquest dijous al vespre. / C. G.

OrdinoEls voluntaris presents a les últimes edicions de l'Andorra Ultra Trail Vallnord (AUTV) s'han reunit per primera vegada aquest dijous per tractar qüestions relacionades amb l'esdeveniment que tindrà lloc entre els pròxims 16 i 21 de juliol. Tal com ha confirmat l'organitzadora, Lídia Martínez, s'han presentat les principals novetats d'enguany que tenen a veure essencialment amb alguns canvis en el recorregut de la Mític, on es canviarà la base de vida de les Bordes d'Envalira per situar-la a Grau Roig. A més, s'ha modificat la base de vida de la ronda del Pas de la Casa, que en la pròxima edició passarà a estar ubicada en una altra zona amb més confort.

D'altra banda, la solidaritat serà la gran protagonista de les jornades. En aquest sentit, se celebrarà altra vegada el Solidaritrail, una marxa popular de 10 quilòmetres "cronometrada per menors d'edat". Tanmateix, també s'ha incorporat la marxa del Tamarro, que comptarà amb un recorregut de 2,5 quilòmetres i 50 metres de desnivell positiu adreçada als més petits.

L'import de les inscripcions del Solidaritrail aniran destinats en la seva totalitat a diferents ONGs que organitzin el mateix dia una cursa amb persones que pateixin tant problemes socioeconòmics com sanitaris. Cooperand, Aigua de coco i Muntanyencs per l'Himàlaia són algunes de les organitzacions ja confirmades, tot i que "estem parlant amb d'altres". A més, Martínez ha manifestat que, conjuntament amb els voluntaris, estan fent una crida a altres associacions per poder muntar un projecte conjunt, on cada país interessat organitzi una marxa popular el mateix dia que se celebra la Solidaritrail, per tal que "el nom d'Andorra es vegi a tot arreu del món".

La reunió ha servit per presentar el nou equip que treballarà en l'AUTV 2019, així com els responsables de zona i l'organització administrativa. Per tant, a partir d'aquest divendres s'obriran les inscripcions per a tots aquells voluntaris que desitgin apuntar-s'hi a través de la seva pàgina web.

Fa un mes que estan obertes les inscripcions per als participants. En aquests moments, Martínez ha confirmat la inscripció de 840 persones de 34 països diferents.

stats