La Ronda dels cims tanca inscripcions a sis mesos de l’AUTV

Més de 2.000 corredors de 44 països ja han confirmat la seva assistència en alguna de les curses

Ara Andorra
2 min
Un dels participants en la cursa. / AUTV

Andorra la VellaA sis mesos per a l’onzena edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, la Ronda dels cims, de 170 km i 13.500 metres de desnivell positiu, ja ha completat totes les inscripcions. 457 persones de més de 31 països seran a la línia de sortida d’aquesta gran aventura. Al mes d’abril està previst que es reobrin les inscripcions en funció de les baixes o de la falta de validació que hi hagi hagut fins llavors. En total més de 2.080 corredors de 44 països ja s’han apuntat en alguna de les curses de l’AUTV.

Pel que fa a la Marató dels cims, és també una de les proves més demanades i queden menys de 100 dorsals disponibles. Pel Mí­tic, de 112 km i 9.700 m de desnivell; el Celestrail, de 83 km i 5.000 m de desnivell, i Eufòria de 233 km i 20.000 m D+, que inicia el seu tercer any de vida, encara hi ha dorsals disponibles. També hi ha places per al Solidaritrail i el Tamarro, les dues marxes solidàries populars i inclusives de 10 km i 2,5 km respectivament.

Andorra, Espanya i França són els països dels quals provenen més corredors i mai falten a la cita el Regne Unit, Portugal, Japó, Bèlgica, Itàlia i Alemanya. A més, en els últims anys també s’han sumat participants de Taiwan, Pakistan, Costa Rica o l'Aràbia Saudita, entre d’altres.

D’aquesta manera, l’Andorra Ultra Trail Vallnord segueix trepitjant fort i es consolida en el món de les curses de muntanya, sent una referència en el panorama internacional. En els onze anys de l’esdeveniment, participants (atletes) de 73 països han viatjat fins a Andorra per córrer alguna de les proves i descobrir les seves muntanyes.

Sense oblidar que res d’això seria possible si no es comptés amb la implicació de més de 400 voluntaris. Fins ara 120 persones ja s’han apuntat per donar un cop de mà en l’organització i viure l’esdeveniment 2019 des de dins.

stats