Els voluntaris, part important de l’AUTV

Enguany el nombre arriba als 435, que porten a terme tasques de tot tipus

Carles Alonso
2 min
Un grup de voluntaris de l'Andorra ultra Trail. / C. A.

OrdinoDins de qualsevol organització d’un esdeveniment de grans dimensions com és l’Andorra Ultra Trail tenen un pes important els voluntaris. La prova andorrana de llarga distància, amb un total de cinc curses i dues marxes, ha aconseguit agrupar un total de 435 pels sis dies que dura l’esdeveniment. El tracte proper, amable i sempre amb un bon somriure, és vital per la satisfacció de tots els participants. És així com ho veuen la majoria de corredors i corredores. “Els voluntaris fan una tasca de promoció impagable”, valorava un dels corredors d’Eufòria abans de la cursa.

I és que durant els dies que dura l’esdeveniment, els voluntaris no tenen un horari fix, tot i que sí que està planificat. Tots es mostren “orgullosos” de poder ser partíceps d’un esdeveniment d’aquest tipus. “És un orgull ser voluntària de l’Andorra Ultra Trail”, explica una voluntària. I és que el ventall d’edat és molt ampli: joves, adults, gent gran. Tothom vol aportar “el seu granet de sorra per un esdeveniment com aquest”, comenta un d’ells.

Les tasques que desenvolupen els voluntaris són diferents. Des de control de material a la línia de sortida, lliurament de dorsals, punts d’avituallaments en el recorregut, suport en tasques de muntatge, marcatge i desmarcatge del recorregut; en definitiva, tot el que una cursa d’aquest tipus necessita.

En l’afer de voluntaris, Andorra ha aconseguit agrupar un gruix important de persones que són habituals a la majoria d’esdeveniments de grans dimensions que s’organitzen al país. Això, segons algun d’ells, “és una sort perquè no tothom pot presumir de tenir un grup estable de voluntaris”. La salut d’una prova com l’Andorra Ultra Trail es mesura també pel grau d’implicació dels voluntaris i de nou, l’AUTV és un exemple.

stats