Esports 08/03/2023

Cancel·len la prova de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat a Grandvalira prevista per finals de març

Tot i això, es continua treballant per mantenir la celebració del Campionat Nacional d'esquí de velocitat

Ràdio Seu
2 min
Copa del Món de Quilòmetre Llançat a Grandvalira.

GrandvaliraL'organització de la Copa del Món de Quilòmetre Llançat a Grandvalira ha decidit suspendre la celebració de la prova internacional d'enguany, que estava prevista pels dies 28, 29 i 30 de març, tal com informa Ràdio Seu.

Segons han comunicat avui des de l'estació andorrana, les nevades que han tingut lloc les darreres setmanes a Andorra han deixat totes les estacions de Grandvalira Resorts "en un estat òptim per a la pràctica de l'esquí", però en el cas del KM Llançat s'han trobat amb el contratemps que "justament la zona d'arribada de la pista Riberal, on s'havien de disputar les proves, no arriba als gruixos mínims requerits per garantir la seguretat dels esportistes". Aquest punt concret, detallen, no disposa d'un sistema d'innivació i "malgrat tots els esforços que els equips de terreny han dedicat els darrers dies a preparar la zona d'arribada", no ha estat suficient per garantir-hi els criteris de seguretat d'una prova com aquesta pel que fa a la meta.

En aquest sentit, els organitzadors han prioritzat la seguretat dels participants perquè, tal com recorden, que aquesta àmplia àrea de meta "els corredors han de realitzar fortes frenades després d'agafar velocitats que poden arribar fins a gairebé 200 km/h".

 

Estudien mantenir el Campionat Nacional

Tot i això, des de Grandvalira es continua treballant per mantenir la celebració del Campionat Nacional d'esquí de velocitat , que està previst pel 26 de març, dos dies abans de les dates en què havia de començar la Copa del Món, i que també s'ha de fer a la Riberal. Al respecte, l'estació recorda novament que "la pista es troba en bones condicions" i que la normativa d'aquest campionat, que no és tan estricta, permet adaptar la zona d'arribada.

La pista Riberal, ubicada al sector de Grau Roig, té una longitud total de 1.000 m, una zona de frenada de 450 m i un pendent màxim de 74%. El traçat comença a més de 2.500 m d'altura i compta amb un desnivell de 200 m, als quals cal sumar els 10 m de la torre que s'instal·la com a punt de sortida. Amb aquestes característiques tècniques, els esportistes poden arribar a grans velocitats al voltant dels 200 km/h.

stats