Esports 09/06/2023

L’Europeu de l’Spartan Race d’Encamp arrenca amb més de 750 infants a l’Spartan Kids

L’esdeveniment ha donat aquest divendres al matí

ARA Andorra
3 min
Un moment de l'Spartan Kids.

EncampEncamp arrenca un cap de setmana ple d’esport i dinamització amb l’Europeu de l’Spartan Race. L’esdeveniment ha donat aquest divendres al matí el tret de sortida amb la participació de més de 750 infants, 500 alumnes de les escoles d’Encamp, i posteriorment, ha tingut lloc l’Spartan Kids oberta a tothom que ha aplegat 250 inscrits, i tot i que la pluja ha fet una mica la guitza, els més petits de la parròquia han gaudit de l’experiència espartana en primera persona.

Les sortides dels escolars s’han fet de forma esglaonada des de l’aparcament del Prat de l’Areny. Durant el recorregut, els participants han sortejat diferents obstacles pel centre de la vila i han viscut de prop el que significa competir en un esdeveniment espartà. Les arribades s’han fet a la plaça dels Arínsols i tots els corredors han obtingut una medalla i una samarreta com a record de l’experiència.

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha agraït a les escoles participants la seva col·laboració i ha celebrat “hem volgut obrir la participació als més petits de la parròquia perquè puguin gaudir d’aquest esdeveniment en primera persona”.

En acabar la matinal amb les escoles, s’ha donat l’inici de l’Spartan Kids, que ha aplegat infants des de quatre a quinze anys. Les sortides han estat també esglaonades i els recorreguts han anat des dels 800 metres els més petits fins aproximadament 3.200 metres els més grans.

Les activitats continuen aquest divendres a la tarda amb la cerimònia d’obertura, que es farà a la plaça dels Arínsols a partir de les set, i la posterior desfilada de banderes, que aplegarà representants dels 43 països presents en l’Europeu Spartan Race amb més de 5.500 participants.

Competicions de dissabte i diumenge i nou espai de restauració 

L’Europeu Spartan Race continua demà amb les competicions dels adults de les categories ULTRA, BEAST i SPRINT, que tindran les sortides a partir de dos quarts de vuit del matí. A més, a les sis de la tarda està prevista l’entrega de premis del campionat europeu a la plaça dels Arínsols.

De cara a diumenge, es faran les darreres sortides de la categoria SPRINT i SUPER des de dos quarts de nou del matí i la novetat de la cursa per relleus. Posteriorment, a les dues hi haurà la cerimònia de tancament amb l’entrega de premis.

A banda de la zona village i de les sortides i arribades, la zona de la plaça dels Arínsols i de l’aparcament de Prat de l’Areny compta també amb un espai de restauració que estarà obert durant tot el cap de setmana.

Cal destacar que el comú d’Encamp tancarà la circulació de la zona centre de la vila, concretament l’avinguda de Joan Martí, des de la plaça dels Arínsols fins a la rotonda de Prat de Genil, per la cursa fins al diumenge a les nou de la nit, ja que està previst que tota la zona de Sant Miquel i Arínsols acullin vàries proves i l’arribada de totes les curses. Només es permetrà el pas als veïns i vehicles amb abonament a l’aparcament.

Les parades d’autobús de les línies nacionals L2 i L4 i les de l’Uclic es desplacen uns metres de la ubicació actual, ja que no circularan els autobusos des de la plaça dels Arínsols fins a la rotonda de Prat de Genil. S’habilita la parada a la rotonda a l’inici del carrer del Mirador, per un costat, i una altra, davant de la benzinera del vial de l’Obac, fins diumenge a les deu de la nit.

Pel que fa a la mobilitat cal afegir el tancament de diverses zones d’aparcament per la ubicació de proves de la cursa i material de muntatge.  

A més, el comú d’Encamp habilita durant els dies de l’Spartan Race dues zones d’aparcament provisionals a la zona de l’antic càmping internacional i un bus naveta des de l’aparcament del Funicamp fins al centre de la parròquia.

stats