Publicitat
Publicitat

LA TRIA 'TECH'

mSchools 2015: les 7 millors aplis mòbils creades per estudiants catalans de secundària

Aquest ha estat el segon curs que els alumnes catalans d'ESO, batxillerat i cicles formatius han pogut participar en el programa

Aquest ha estat el segon curs que els alumnes catalans d'ESO, batxillerat i cicles formatius han pogut participar en el programa mSchools, on nois i noies d'entre 15 i 18 anys cursen l'assignatura “Mobilitzem la informàtica” a desenvolupar aplicacions mòbils i transformar-les en idees de negoci. mSchools, promogut per la Mobile World Capital Barcelona i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, conclou amb un concurs que en aquesta edició ha rebut 137 projectes, dels quals es van seleccionar 24 finalistes. Aquests són les set aplicacions guanyadores del concurs, sis d'elles escollides per un jurat d'especialistes i la setena per votació popular.

Aplis d'oci i gestió personal

  • ESO: The Blocker, de l'INS Altafulla (Altafulla). Bloqueig d'aplicacions, contactes i números de telèfon no desitjats.
  • Batxillerat/Cicles: Mazes of Fantasy, de l'INS Caparrella (Lleida). Joc de laberints que es juga inclinant el telèfon.

Aplis de serveis a la comunitat i ciutadania

  • ESO: Elderly, de l'INS Josep Vallverdú (Les Borges Blanques). Utilitats per a gent gran: recordatoris de medicació, jocs d'agilitat mental, localització de farmàcies, avisos d'emergència.
  • Batxillerat/Cicles: Ars Longa, de l'Escola Virolai (Barcelona). Guia personalitzable d'activitats culturals a la ciutat de Barcelona.

Aplis educatives

  • ESO: Don't Forget It, del SI Gurb (Gurb). Exercicis de memòria relacionant textos, imatges i sons.
  • Batxillerat/Cicles: Aprèn història amb Willy, de l'INS Roseta Mauri (Reus). Estudi de l'assignatura d'història per a la selectivitat. Resultats compartits via xarxes socials.

Premi del públic assistent a l'acte de lliurament

  • Hand Cook, de l'INS Ernest Lluch (Barcelona). Receptes de cuina compatibles amb els ingredients de que disposa l'usuari.

També s'havia convocat una categoria d'aplicacions de robòtica i control de dispositius, però ha resultat deserta.

Els 35 estudiants integrants dels set grups guanyadors participaran en un campament tecnològic d'estiu entre el 18 i el 26 de juliol i han rebut un ordinador portàtil Chromebook.

Etiquetes