23/02/2015

El Barça no fa baixar el Madrid del podi de la Copa

3 min
El Barça  no fa baixar  el Madrid del  podi de la Copa

Enviat especial a Las PalmasEl Reial Madrid va reeditar ahir el títol de la Copa del Rei de bàsquet en superar el Barça a la final (71-77). Tot i no estar encertat en els tirs de tres punts, l’equip blanc va saber aturar l’impacte d’Ante Tomic (25 punts i 11 rebots) en uns moments decisius en què el conjunt culer es va quedar sense arguments ofensius. Rudy Fernández (16 punts) va ser designat com a millor jugador del partit.

Sense la millor versió de Joan Carles Navarro i Marcelinho Huertas, dos dels jugadors que més protagonisme han tingut en els últims títols del Barça, Xavi Pascual es va veure obligat a augmentar el protagonisme de jugadors exteriors com Tomás Satoransky, Brad Oleson i Àlex Abrines. Tot i sortir com a titular, Mario Hezonja es va quedar sense disputar la segona meitat.

El Barça va fallar 10 dels 13 triples que va intentar i es va quedar sense punts en un tram final en què el Reial Madrid va saber jugar millor les seves cartes. L’equip blanc va sumar el seu 25è títol de Copa del Rei, dos més que els que el conjunt blaugrana té al palmarès. Pablo Laso, a més, va igualar el nombre de victòries de Xavi Pascual en els enfrontaments directes en el torneig del KO.

Ante Tomic, peça clau

La final va començar sense l’encert en el tir exterior que els dos equips van exhibir en les seves respectives semifinals. Pablo Laso va buscar la regularitat en el joc mantenint tres dels seus titulars, Sergi Llull, Rudy Fernández i Gustavo Ayón, durant molts minuts en pista, però els primers avantatges van ser per a l’equip blaugrana (21-18).

Els àrbitres van perdre el control del partit a l’inici del segon període, quan els dos equips es van distreure amb les seves decisions. Ante Tomic, que va anotar 13 punts durant el segon període, va agafar el comandament del partit i el Barça va aconseguir una renda de set punts (42-35). Tres errades de concentració, però, van provocar que el Madrid pogués respirar tranquil abans d’arribar al descans (42-41).

Rudy Fernández va sostenir el joc del Madrid durant els primers minuts del tercer quart, quan el Barça va aconseguir una renda de cinc punts (52-47). L’equip blanc va mantenir el seu ritme anotador, però va millorar la seva defensa i l’equip blaugrana va començar a patir. Un parcial de 5-17 va capgirar el marcador al final del període (57-64).

Amb Tomás Satoransky necessitat de descans i Marcelinho Huertas sense confiança, Xavi Pascual va arriscar col·locant Joan Carles Navarro de base a sis minuts per al final, quan el Barça perdia per quatre punts de diferència (63-69). L’equip blaugrana va aconseguir empatar el marcador a dos minuts del final (71-71), quan Sergi Llull va ser sancionat amb una tècnica per exagerar un contacte i fingir una falta personal.

Dos tirs lliures de Felipe Reyes i una cistella de Sergio Rodríguez van sentenciar el triomf blanc. Àlex Abrines va fallar l’últim atac blaugrana i Andrés Nocioni va arrodonir el marcador amb dos tirs lliures més.

La victòria aparca els dubtes d’un Reial Madrid de Pablo Laso que no va començar amb lluentor la temporada, però que ja acumula dos títols i que lidera amb pas ferm la classificació del seu grup a l’Eurolliga. L’equip blanc va igualar ahir el nombre de finals guanyades pel Barça en les tres competicions organitzades per l’ACB: la Lliga Endesa, la Copa del Rei i la Supercopa Endesa (26).