19/11/2011

Cornuts i pagar el beure

2 min
Cornuts i pagar el beure

Ja fa molts anys que dura la pugna entre els clubs i les federacions a l'hora de deixar els jugadors perquè juguin amb les seves respectives seleccions. Però des que Espanya es va proclamar campiona del món, la broma ja no fa gràcia. Començant pel viatge a l'Argentina l'agost de la temporada passada amb els jugadors sense haver-se entrenat amb el seu club, fins a aquest últim amistós a Costa Rica.

La Federació Espanyola sap que el valor de la roja ha pujat i aprofita per tancar amistosos per quantitats que ronden els tres milions d'euros. Diners que van en una mínima part als jugadors i la resta a les arques de Villar. Però l'escàndol majúscul s'ha sabut aquesta setmana: per contracte, a l'amistós de Costa Rica hi havien d'anar un 70% de jugadors campions del món. És a dir, 17 dels 23 havien de ser els mateixos de Sud-àfrica. Que el Barça o el Madrid firmin aquestes clàusules en les seves gires asiàtiques o americanes, fent que la quantitat a ingressar variï segons si juga Messi o Cristiano Ronaldo, és lícit, ja que són els seus jugadors; però que la Federació ho faci com si els jugadors els pertanyessin, em sembla una presa de pèl.

Tenint en compte que Joan Capdevila i Marchena ja no compten per al seleccionador Vicente del Bosque, i que hi ha lesionats com Pedro, el marge de maniobra del seleccionador a l'hora de fer la llista és mínim i gairebé sempre convoca els mateixos. De manera que en surt perjudicat el club que més jugadors li aporta: el Barça. Per això, futbolistes com Xavi Hernández i Carles Puyol, que porten una càrrega important de partits, no poden descansar i han de jugar uns minuts per obligació. Escandalós no només que utilitzin i es lucrin dels jugadors que són pagats pels clubs, sinó que, a més, s'atreveixen a firmar clàusules en el seu nom.

És preocupant que un home com Vicente del Bosque permeti que l'obliguin a fer les llistes al dictat del seu amo. Però el pitjor és la sensació que et queda, un cop més, després de deixar mitja plantilla a la selecció espanyola, de ser el típic cornut que a sobre li toca pagar el beure.

stats