TOVALLONS NEGRES

T-Guiri

Si vull anar amb la família des del Vallès a l'aeroport, hauré de comprar un bitllet senzill per a cada un

Em costarà de dir, T-Casual, però també em va costar acostumar-me al puntual en el sentit de concret i no de persona que arriba a l'hora. T-Puntual, per cert, hauria estat un sarcasme no assumible.

El cap de setmana, de vegades, solc transportar la filla i els amics a Barcelona a fer diversitats culturals. Al teatre, a mirar roba, a sopar, a la tradicional manifestació indepe... La filla i els amics, com a menors, tenen la T-16. Però la T-16 no els serveix per anar a Barcelona, esclar, només per als busos urbans del poble i per anar a una zona en tren i no a dues. (Si volguéssim estafar, i no ho volem, el que hauríem de fer és cancel·lar la T-16 i baixar a Muntaner, estació on les portes s'obren soles, sense passar bitllet.) Per fer aquestes activitats culturals, el que he fet fins ara és comprar una T-10 per a tots. Ara no podrem, perquè la T-10 serà unipersonal. Es veu que ho fan perquè els turistes no se n'aprofitin (en podríem parlar, d'això) però em sembla un greu error. Què haig de fer?

Si vull anar, també des del Vallès, amb la meva família a l'aeroport (som tres; no tenim descompte de família nombrosa) hauré de comprar un bitllet senzill per a cada un de nosaltres (o una T-Casual cada un) per anar a la plaça Catalunya i d'allà a plaça Espanya. El tren a l'aeroport també ha pujat.

Si la T-10 serà unipersonal perquè no se'n beneficiïn els turistes, però per culpa d’això tampoc no ens en podem beneficiar nosaltres, que anem a Barcelona a fer el turista, potser que a partir d'ara ens comportem com turistes de veritat. Comencem a dir “Oooh” quan veiem els coloms tísics de la plaça Catalunya, anem a la Rambla, demanem calimotxos i, molt important, comencem a fer pipí per les cantonades.