Polítics al ‘Polònia’

Amb motiu dels 10 anys del Polònia, dijous vam veure un magnífic mockumentary en què els principals polítics de Catalunya i alguns personatges mediàtics (Ferran Adrià, Pilar Rahola, Cesc Gay...) van fer diversos cameos.

Dubto que en gaires altres comunitats i països del món això hagués estat possible. Hi van participar tres presidents de la Generalitat. Es diu aviat.

Vivim un moment polític tens i ens apropem a un xoc jurídic sense precedents. Tot i així, els representants de tots els partits accepten parodiar-se a ells mateixos. Per què? La resposta fàcil és perquè és un programa de màxima audiència on no pots deixar de ser-hi. Però penso que la participació massiva demostra altres coses.

U. Que la convivència a Catalunya, tot i el procés, és no només pacífica, sinó que també és festiva. El programa de dijous haurien de mirar-lo els que parlen de divisió de la societat catalana arran del procés. Molts no hi estem d’acord, però la societat no està dividida perquè fins i tot els contraris a la independència som demòcrates i entenem que tot es pot defensar per la via pacífica.

Dos. Que la classe política té molt clar que aquest procés es resoldrà d’una forma negociada i democràtica. Si no, no es pot entendre el sentit de l’humor que van exhibir dijous tots els polítics.

Tres. Que el marc europeu actua com una darrera capa que, en certa manera, protegeix el marc jurídic i polític del procés.

Quatre. Que, després de deu anys parodiant-los, els polítics acceptin fer d’actors en l’aniversari del programa que els parodia vol dir que sabem fer humor sense ferir.

Visca Catalunya. Però Girona més.

Enhorabona, equip del

Polònia.