El Barça segueix en mode piconadora al Johan Cruyff

El Betis és la nova víctima d'un equip que funciona com un rellotge

Natalia Arroyo
Leila Ouahabi i Kheira Hamraoui celebrant el gol d'Alexia Putellas

BarcelonaVa ser la segona victòria menys contundent del femení a l’estadi Johan Cruyff i va ser un 3-0. Aquesta és la dinàmica esclafadora que porta l’equip de Lluís Cortés en els seus partits com a local al nou fortí blaugrana. El Barça assegura més de 5 gols en cada partit a casa i n’encaixa un cada dues jornades. És imparable i és el rival més temut de tothom, i més ara que s’ha consolidat com a líder destacat de la Primera Iberdrola. L’empat de l’Atlètic de Madrid ahir davant l’Athletic Club a Alcalá de Henares obre una mica més l’escletxa que separa les culers de les matalasseres, que són segones a cinc punts de les catalanes. Aquest moment dolç coincideix, a més, amb la recuperació de la majoria d’efectius que no van estar disponibles a principi de curs, com Lieke Martens, Andrea Sánchez Falcón o Candela Andújar. L'afició, que ahir va tornar a omplir les graderies de l'estadi amb 3.158 espectadors, s'il·lusiona cada dia més.

Des del 7 de setembre, quan el CD Tacón, futur Reial Madrid, va estrenar la instal·lació amb una golejada d’escàndol per 9-1, les víctimes s’acumulen a Sant Joan Despí. L’Atlètic de Madrid, vigent campió de la Primera Iberdrola, va caure també amb un 6-1 incontestable. El Juventus és, ara per ara, qui més ha pogut resistir al nou estadi, però el 2-1 d'aquell dia és enganyós. Dos gols al cor del primer temps dibuixaven un clar 4-0 al global de l’eliminatòria. El Barça va fer canvis i l’equip italià va maquillar la derrota amb un gol al quart d’hora final.

Primers minuts d'encert

Ahir davant del Betis, l’equip blaugrana només va poder guanyar 3-0 i el marcador, inusualment, no es va moure a la segona meitat. És estrany que la piconadora culer no trobi punteria al segon tram dels partit, quan acostuma a acabar de liquidar els rivals. Aitana Bonmatí i Alexia Putellas van fregar el quart gol a la represa, però la portera Méline Gerard ho va impedir. És un patró habitual de les blaugranes, que han marcat sis gols en els reinicis a la segona meitat. Com que l'última mitja hora sempre és plàcida, Lluís Cortés pot repartir minuts i ahir, per exemple, va donar entrada a jugadores menys habituals, com Candela Andújar o Melanie Serrano.

El segell blaugrana està sent clar: abans de la mitja hora ja es té el partit a la butxaca. El 32% dels gols (13) s'han fet abans del minut 30 i, en concret, 8 s'han marcat abans del minut 10. Ahir va ser Putellas qui va obrir la llauna al minut 8, demostrant que és de les que millor entra als partits. Era una demanda del tècnic, que volia que el seu Barça sortís a mossegar des del principi. La conseqüència és que al primer temps, el Barça concentra el 61% dels gols (25 de 41). Per acabar d'enfonsar els rivals, l'equip també està dominant els minuts psicològics, en el temps afegit del primer temps, quan ha fet dues dianes. Les engrunes dels minuts finals d'un partit sentenciat tampoc es menyspreen i han donat un altre grapat de gols.

El Tacón remunta i condemna l'Espanyol

Un gol de cap d'Elba Vergés després d'una falta lateral ha il·lusionat l'Espanyol abans del descans del partit contra el CD Tacón, però a la segona meitat tot s'ha capgirat per a les periquites. Jakobsson, cinc minuts després de la represa, ha empatat en rematar una centrada des de l'esquerra de l'anglesa Chioma Ubogagu. La mateixa davantera sueca ha sigut protagonista de l'acció del 2-1, amb una assistència a la seva compatriota Kosovare Asllani que ha posat per davant el conjunt madrileny. Els canvis per agitar l'equip no han pogut donar una marxa més a les blanc-i-blaves, que es mantindran una setmana més a la cua de la classificació amb 2 punts. La permanència la marquen els 10 punts del Madrid CFF.